16 november 2020

Wie een zwak heeft voor street art, of graag een mooie stadswandeling maakt, kan een kijkje nemen in Weert. Met werken van internationale kunstenaars, waaronder Belin uit Spanje en Steve Locatelli uit België, begint de stad steeds meer te lijken op een openluchtmuseum. Kunstenaar Geert Loijen (Sapo) en cultureel ondernemer Angelo Martinus hebben in 2016 samen met de gemeente kunstenaars uitgenodigd om verschillende plekken in de stad te transformeren. Dat begon met een aantal pijlers onder de Hushoverbrug.
In 2019 is dit uitgebreid naar de Boshoverbrug, een project dat ook bekendstaat als Het Zuilen Kabinet. Hier worden intussen vierenvijftig pijlers versierd met de meest kleurrijke ontwerpen. Van fotorealistisch en schetsmatig tot uitvergrote cartooneske fantasiefiguren, alle stijlen zijn vertegenwoordigd. In de avonden worden de werken speciaal uitgelicht, waardoor de locatie een heel andere uitstraling krijgt.

Voor thuis!
Klik hier om Sapo en Studio Giftig aan het werk te zien onder de Hushoverbrug in 2018. En voor wie niet direct naar Weert wil afreizen: veel van de werken uit Het Zuilen Kabinet zijn te bekijken via Facebook of Instagram.


Foto’s: Geert Loijen