13 september 2022

De tiende editie van de jaarlijkse fotografiebeurs Unseen vormt weer een afspiegeling van de nieuwste ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunstfotografie. Op deze jubileumeditie is werk te zien van zeventig galeries uit vijftien landen, waaronder de VS, Mexico, Marokko, India en Zuid-Afrika, van gerenommeerde namen tot jong talent.

Erwin Olaf, 'Kleines Requiem VI', courtesy galerie Ron Mandos

Zo toont galerie Ron Mandos werk van Erwin Olaf en choreograaf Hans van Manen, en laat galerie tegenboschvanvreden een overzicht zien van de beste modefotografie van Paul Kooiker. Nature Morte, de eerste Indiase galerie die deelnam aan prestigieuze kunstbeurzen, brengt een solopresentatie van Bharat Sikka en van de Nederlandse kunstenaar Marcel van Eeden, vooral bekend van kleine zwart-wit tekeningen, is fotografisch werk te zien.

Grenzen
Evenals vorig jaar is er de sectie ‘Unbound’, met aandacht voor onderzoek naar de grenzen van de fotografie. Ook vindt weer een uitgebreide boekenmarkt plaats. Nieuw in het aanbod is de toevoeging van digitale kunst in de vorm van NFT’s.

Unseen, 15 t/m 18 september in de Westergas, Amsterdam, entree € 19,50, www.unseenamsterdam.com

Barry Salzman, ‘Defiant Blooms’, 2018, Kamonyi District Rwanda, te zien bij galerie Deepest Darkest