Nu vele culturele centra wereldwijd hun fysieke deuren hebben gesloten, openen meer dan vijfhonderd musea hun virtuele poorten via Google Arts & Culture. Online rondleidingen volgen, virtuele exposities bezoeken of eindeloos grasduinen in wereldberoemde collecties – en dat allemaal in verbluffend hoge beeldkwaliteit. De komende weken selecteren wij voor u de mooiste virtuele kunstervaringen. Deze keer nemen we u mee naar het National Museum of Modern and Contemporary Art in Seoul. 

Met zijn indrukwekkende 23 meter hoogte is ‘The More The Better’ (1988) een van de beroemdste werken van Nam June Paik, die vaak wordt beschouwd als uitvinder van de videokunst. De 1003 televisies waaruit het werk bestaat refereren naar drie oktober, de nationale feestdag waarop het ontstaan van Zuid-Korea wordt gevierd, en kwam tot stand ter ere van de Olympische Spelen in Seoul. Het werk is te zien in de hal van het National Museum of Modern and Contemporary Art, het grootste Zuid-Koreaanse museum voor moderne en hedendaagse kunst. 

De collectie bestaat voor negentig procent uit Zuid-Koreaanse kunstenaars. Veel zalen van het MMCA zijn te zien op Google Cultures, waaronder de kelder. Hier is het ruimtevullende werk ‘Civitas Solis II’ (2014) van de Zuid-Koreaanse Lee Bull te zien. Gefragmenteerde spiegels vullen de vloer en muren en geven de kijker een onbehaaglijk gevoel. 

Klik hier om naar de tour te gaan.

Beeld: Garnet via Flickr