12 april 2021

Uitgestrekt op het grasveld voor de statige witte villa in het Arnhemse landschapspark Sonsbeek ligt ‘Lazy King’. Met zijn hand onder het hoofd spiegelt het beeld de onderuitgezakte houding van de parkbezoekers, genietend van het weer. ‘Lazy King’, gemaakt door de Franse kunstenaar Alain Séchas voor Sonsbeek 2008, is één van de acht beelden die in het park is achtergebleven.

Sinds 1949 organiseert Stichting Sonsbeek eens in de zoveel jaar een openluchttentoonstelling om mens, kunst en stad dichter bij elkaar te brengen. Al wandelend over de slingerende paden zijn niet alle kunstwerken even opvallend als ‘Lazy King’. De zilveren bollen van Henrietta Lehtonens ‘Skies Captured’, een schaalmodel van het zonnestelsel midden in de Koude Vijver, hebben bijna dezelfde kleur als het water. Nóg meer verscholen is ‘Appearance of a Tree’, een lindeboom die de Belgische kunstenaar Michel François tussen andere bomen heeft geplaatst. Wie gewapend is met een plattegrond, lukt het ongetwijfeld alle kunstwerken terug te vinden. Zie voor een plattegrond sonsbeek.nl.

 

Binnenkort lanceert Sonsbeek een app, waarmee u ook alle werken uit eerdere tentoonstellingen kunt bekijken. Ook wordt dit jaar een nieuwe editie van de kunstmanifestatie Sonsbeek verwacht. Kijk voor meer informatie op de website.

Hoofdbeeld: Alain Séchas, ‘Lazy King’, 2008, foto: Gerdien Mogendorff