Deze winactie is afgelopen.

Urk. Eigenzinnig eiland in het midden van de voormalige Zuiderzee. Als kunstenaars deze diamond in the rough eindelijk vinden, ontbreken daar voorzieningen voor een plezierig en lang verblijf. Toch maken schilders van naam het tot een kunstenaarskolonie: George Clausen, Franz Courten sen Theo van Rysselberghe – ze vinden er niet alleen het pittoreske maar ook het uitzonderlijke. Later verblijven Jan Toorop, Jan Sluijters, Ernst Leyden en anderen voor kortere of langere tijd op het eiland en produceren daar verrassend modernistisch werk.

Als Urk wordt verbonden met het vasteland blijven kunstenaars komen. Hedendaagse kunstenaars ontlenen inspiratie aan een gemeenschap die tot op de dag van vandaag blijft fascineren. De schilders van Urk neemt de lezer mee in de picturale geschiedenis van een geïsoleerd eiland dat evolueert tot een uitzonderlijk stukje Nederland.

Winactie. Doe mee en maak kans op het boek ‘De schilders van Urk’ (t.w.v. € 22,95) uit de reeks Kunstenaarskolonies. Wij geven drie boeken weg! Schrijf u in vóór 10 mei. De winnaars ontvangen uiterlijk 13 mei bericht.

Deze winactie is afgelopen.