Tentoonstellingen aanmelden

AMC Brummelkamp galerie

Amsterdam, Nederland

Wie door het AMC loopt, maakt ook een wandeling door de na-oorlogse Nederlandse kunstgeschiedenis. De basis voor de AMC-collectie is gelegd in het begin van de jaren ’80, toen het gebouw werd opgeleverd. Sommige kunstwerken zijn onlosmakelijk met de architectuur verbonden, zoals de 1%-werken van Carel Visser en Auke de Vries en Carel Visser.

De collectie telt ruim 6000 werken en geeft een overzicht van de Nederlandse naoorlogse kunstgeschiedenis. De laatste decennia worden ontwikkelingen in de hedendaagse beeldende kunst over de volle breedte op de voet gevolgd.
De meeste kunstwerken hangen in de openbare ruimten van het AMC. Sommige daarvan zijn in opdracht van het AMC ontworpen voor een specifieke plek. In de afgelopen jaren werden opdrachten verleend aan onder anderen Elspeth Diederix, Hans Eijkelboom, Jacqueline Hassink, Scarlett Hooft Graafland, Roy Villevoye, Jacco Olivier en Maria Barnas.
In het AMC zijn daarnaast drie expositie ruimtes -De AMC Brummelkamp galerie, De Vitrine en Q-Art -waar wisselde exposities worden georganiseerd.