Tentoonstellingen aanmelden

ANNO

Zwolle, Nederland

De plek waar je verhalen uit het heden en verleden kunt meemaken en beleven. Waar je meer te weten komt over historisch Zwolle, maar ook volop kunt meedoen. Beleef de geschiedenis met interactieve verhalen, ervaar hoe archeologen werken aan Zwolse bodemvondsten of kruip zelf in de huid van een archeoloog. Ontdek nieuwe verhalen in het archief en kom meewerken aan het verder in kaart brengen van de geschiedenis van Zwolle. Bij ANNO werken we samen aan de geschiedenis van de stad.

ANNO is een initiatief van stichting Allemaal Zwolle, Historisch Centrum Overijssel en archeologie en monumentenzorg van de gemeente Zwolle. In ANNO worden alle erfgoedcollecties van Zwolle voor het eerst bij elkaar gebracht en gaan ze zich samen presenteren aan het publiek; een uniek concept in Nederland.

ANNO wordt gehuisvest aan de Melkmarkt, in het monumentale Drostenhuis en de naastgelegen nieuwbouw. De restauratie en verbouwing aan deze gebouwen is momenteel in volle gang. Verwacht wordt dat ANNO in 2021 de deuren opent. Meedenken over een museum in de maak? Kom naar Sassenstraat 11! Open op woensdag t/m vrijdag van 13 tot 17 uur.