Tentoonstellingen aanmelden

Bradwolff Projects

Amsterdam, Nederland

Stichting BRADWOLFF PROJECTS is in 2011 opgericht door tentoonstellingsmaker Christine van den Bergh als een experimenteel platform voor hedendaagse kunst. Samen met kunstenaars en gastcuratoren en in nauwe samenwerking met kunstinstellingen en onderzoeksinstituten worden hedendaagse kunstprojecten ontwikkeld en uitgevoerd. De nadruk ligt op het bieden van verdieping door middel van een platform waarbij de uitwisseling van informatie, ruimte voor onderzoek en experiment centraal staan. BRADWOLFF biedt daarnaast een onderscheidend publiek randprogramma, waaronder artist talks, art dinners, lezingen of een music/performance event.

Sinds 2014 heeft BRADWOLFF PROJECTS een eigen tentoonstellingsruimte, de sfeervolle koepelruimte van het chirurgiegebouw van het voormalige Burgerziekenhuis in Amsterdam Oost. [1] Het gebouw met de symmetrische zalen is zeer geschikt voor heldere, geconcentreerde presentaties. Het ligt aan een mooie publieke binnentuin, een oase van stilte in het levendige stadsdeel Oost.
Deze entourage biedt volop gelegenheid voor een intensief contact met publiek uit het stadsdeel, de stad en andere delen van Nederland. Het komt er in contact met kunstenaars die een internationaal bereik hebben en bezig zijn met bijzonder artistiek en kunsttheoretisch onderzoek dat vaak een relatie heeft met actuele maatschappelijke thema’s. De directe verbinding tussen de expositieruimte binnen en de tuinomgeving buiten is uniek en wordt in zowel het bemiddelingsprogramma als de presentaties van de kunstenaars veelvuldig ingezet.

1] Het ziekenhuis ligt aan de Linnaeusstraat en werd in 1890 ontworpen door A.L. van Gendt [1835-1901].