De buitenplaats Hofwijck, gelegen aan de Vliet, is het geesteskind van Constantijn Huygens (1596-1687). Dichter, musicus, kunstkenner en secretaris van de prinsen van Oranje. Constantijn sticht zijn beroemde buitenplaats in 1641 en is zelf verantwoordelijk voor het ontwerp ervan in de vorm van een menselijk lichaam. Hij laat zich hierbij inspireren door Vitruvius, de Romeinse architect uit de Oudheid. Daarmee is de tuin van Hofwijck de enige nog bestaande tuin ter wereld die op dit principe is gebaseerd.

Christiaan Huygens, de zoon van Constantijn, is de grootste wetenschapper die ons land heeft gekend. Hij ontwierp het slingeruurwerk, ontdekte de ring rond de planeet Saturnus en berekende dat licht zich voorplant in een impulsbeweging. Christiaan woont en werkt de laatste acht jaar van zijn leven op Hofwijck.

Het huis Hofwijck is een prachtig bewaard gebleven zeventiende-eeuws monument. De Pronkzaal en de Oudhollandse keuken ademen nog de sfeer van de Gouden Eeuw. Huygens’ Hofwijck is als museum geopend voor publiek en organiseert het hele jaar door verschillende activiteiten, zoals tentoonstellingen, concerten, lezingen, rondleidingen en meer. Daarnaast is het mogelijk om op Hofwijck te trouwen, te dineren en te vergaderen.

Voor meer informatie over de mogelijkheden en de arrangementen op Hofwijck zie www.hofwijck.nl