Maak kennis met het Korps Mariniers, een elite-eenheid die al bestaat sinds 1665. Net als het mariniersleven zelf is het museum stoer, uitdagend, spannend en afwisselend.

Mariniers zijn zeesoldaten die ingezet worden op de grens van land en water. Ze voeren speciale missies uit over de hele wereld. Dit zien we terug in hun wapenspreuk Qua patet orbis (Zo wijd de wereld strekt).

Naast aandacht voor huidige missies kun je je ook onderdompelen in de geschiedenis. De expositie Zeesoldaten vertelt het verhaal van dit eliteonderdeel van de Koninklijke Marine, vanaf de oprichting door Michiel de Ruyter en Johan de Witt tot nu.

Kom je liever zelf in actie? Dat kan volop in het Mariniersmuseum. In de experience Mariniers op missie kom je erachter waarom mariniers ook in de meest extreme omstandigheden moeten kunnen samenwerken. Stel je team samen en ga zelf op een avontuurlijke missie.

Speciale aandacht is er in het museum voor de Meidagen van 1940. Door middel van interactieve presentaties wordt er een inkijk gegeven in de rol die de mariniers hadden in de verdediging van de stad voorafgaand aan het allesvernietigende bombardement op 14 mei.

Tijdens de schoolvakantie is er altijd een vakantieprogramma en met regelmaat een nieuwe wisselende tentoonstelling.