Tentoonstellingen aanmelden

MPV Gallery

's-Hertogenbosch, Nederland

MPV Gallery is een hedendaagse galerie die zich concentreert op opkomende en mid-career kunstenaars en presenteert het brede bereik dat de verschillende disciplines uit de hedendaagse kunst bieden.

Ruim 25 jaar geleden, in 1992, trad Mark Peet Visser in de voetsporen van zijn vader en werd eigenaar van de galerie in het Brabantse Heusden met destijds de focus op moderne kunst, gespecialiseerd in realisme en kunsthandel.

Hierin kwam grote verandering toen in 2012 de huidige locatie van MPV Gallery werd geopend in ’s-Hertogenbosch in een nieuw gebouwd, als galerie bestemd, pand. Deze verhuizing naar het nieuwe pand markeert het startpunt in de realisatie van een persoonlijke droom van Mark Peet; het opbouwen van een nationaal en internationaal erkende contemporary art gallery met een geheel eigen handschrift. Een plek die podium biedt aan een unieke selectie kunstenaars en gastcuratoren om gezamenlijk artistieke ambities te verwezenlijken.

MPV Gallery ’s-Hertogenbosch is gevestigd in een pand met een museaal karakter. De 500m2 vloeroppervlak, de hoge plafonds en de lichtinval door de opvallende raampartijen bieden een ruimte waarin de kunst tot zijn recht komt. In totaal zijn er 5 tentoonstellingsruimtes verdeeld over 3 verdiepingen.

De wisselende solo- en groepstentoonstellingen, naast semipermanente opstellingen met wisselend recent werk, bieden ruimte voor de presentatie van de ruim 30 kunstenaars die MPV Gallery vertegenwoordigt.