Tentoonstellingen aanmelden

Museum Klok & Peel mk

Asten, Nederland

Van harte welkom in Museum Klok & Peel. In Asten worden al meer dan een eeuw klokken gemaakt. Het museum behoort volgens de ANWB-verkiezing ‘Leukste uitje van Noord-Brabant’ al jaren tot een van de leukste uitjes van de provincie. Kinderen hebben het museum zelfs wederom verkozen tot ‘Kidsproof museum’.
Het museum toont de grootste collectie luidklokken en klokkenspellen ter wereld. In een tijdlijn volgt u thema’s vanaf de oorsprong en het luiden van de klok tot en met het gieten en stemmen. In de grote zaal staan de ‘Klokken van de wereld’ opgesteld en op het binnenplein een replica van de grote klok van de Notre-Dame. Zelf een klok luiden, bekijken waar de klepel hangt en spelen op een beiaard wordt een nieuwe belevenis.
Een nieuwe aanwinst voor het museum is de afdeling ‘De Peel aan Zee’. In een bijzondere tijdslijn ziet u hoe de Peel zich ontwikkeld heeft bij veranderende omstandigheden. Ook waant u zich op de bodem van de oerzee, met indrukwekkende videoprojecties.
Klokken Voor Amerika
Medio zomer is de tentoonstelling ‘Klokken Voor Amerika’ in het museum te zien. Maak kennis met het bijzondere verhaal van het carillon dat Nederland aan de VS schonk als geschenk voor de hulp dat ons land tijdens en na de oorlog ontving. Door de unieke klokken kan dit carillon worden gezien als een tijdcapsule uit de jaren 50.