Museum Klooster Ter Apel
Kom en hoor de stilte. Ben je wel eens in een middeleeuws klooster geweest?
In het prachtige Westerwolde, ligt een unieke cultuurhistorische parel: het voormalig kruisherenklooster Domus Novae Lucis (Huis van het Nieuwe Licht), uit 1465. Het enige nog bestaande middeleeuwse plattelandsklooster in Nederland, romantisch gelegen in een oud bos met veel wandel- en fietsmogelijkheden. Dit UNESCO ‘top 100’ monument is nu een museum met boeiende tentoonstellingen. In de kloostertuin staan meer dan 200 verschillende plantensoorten en in de leuke kloosterwinkel vind je bijzondere producten. En vergeet vooral niet de bierkelder te bezoeken!  Voor doortrekkende reizigers en pelgrims was het klooster een plaats van gastvrijheid en toewijding. Wees welkom en hoor de stilte in het prachtige Conventgebouw.

Waan je 5 eeuwen terug in de tijd en maak een virtuele tijdreis met het nieuwe Virtual Reality project. Met een VR bril op kun je in de middeleeuwse Kloosterenclave staan en om je heen kijken. Je hoort de bomen ruisen, de vogels fluiten, je ziet het poortgebouw, de bijgebouwen en uiteraard de watermolen. Als je wil, kun je zelfs een game spelen. Kijk eerst de spannende speelfilm in de Kapittelzaal en volg dan de routing in het gebouw. Een magische beleving voor jong en oud.

Eenmaal buiten het gebouw kan je een speciale Virtuele wandelroute lopen door het bos. Deze Augmented Reality route brengt je op de enclave waar je op verschillende plekken rondom het klooster door je smartphone of tablet naar het verleden kijkt. Heden en verleden komen bij elkaar.

Voor meer informatie zie: www.kloosterterapel.nl; https://www.kloosterterapel.nl/nl/virtualreality; https://www.facebook.com/kloosterterapel; https://twitter.com/kloosterterapel
Boslaan 3-5
9561 LH TER APEL
Tel. 0599-581370