Tentoonstellingen aanmelden

Museum MORE – Kasteel Ruurlo mk

Ruurlo, Nederland

Tussen een afwisselend en rijk landschap, mystieke sfeer en idyllische plaatsjes diep in de Achterhoek, ligt Kasteel Ruurlo. Het kasteel behoort tot een van de mooiste kastelen van Nederland. Vanaf 27 juni 2017 is Kasteel Ruurlo ook het decor van het werk en leven van groot modern realistisch kunstenaar Carel Willink.

Een monumentale grootmeester verdient een monumentaal thuis. Vandaar dat Hans Melchers, initiatiefnemer van Museum MORE, zijn Carel Willink-collectie onderbrengt in het bijzondere kasteel. Vanaf dinsdag 27 juni 2017 verwelkomt Museum MORE | Kasteel Ruurlo graag zijn publiek.

Kasteel
De bouwgeschiedenis van het kasteel gaat terug naar de 14e eeuw. Door zijn eerbiedwaardige leeftijd, is Kasteel Ruurlo rijk aan verhalen. Het kasteel heeft door de jaren heen niet alleen bijzondere kenmerken gekregen, maar ook bijzondere gasten mogen ontvangen. Er is in de 700 jaar dat Kasteel Ruurlo bestaat, enorm veel gebeurd.

Engelse landschapstuin
Zegt u: parkachtig landschap met slingerende paden, waterpartijen, heuvels, verrassende doorzichten en een prachtig uitzicht. Dan zegt u: de Engelse landschapstuin van Kasteel Ruurlo. Het kasteel wordt omringd door een prachtige en levendige Engelse landschapstuin. Tijdens de restauratie van het kasteelpark is rekening gehouden met kenmerken uit het ontwerp uit de 19e eeuw. Een wandeling door de Engelse Landschapstuin maakt uw bezoek aan Kasteel Ruurlo compleet. Vanuit de landschapstuin is het kasteel op alle kanten goed te bekijken. Ook voor niet museumbezoekers is de tuin toegankelijk.

Oranjerie
In de fraaie Engelse landschapstuin van Kasteel Ruurlo staat de romantische en stijlvolle oranjerie. Het gebouw werd vroeger gebruikt om te kunnen pronken met dure en exotische bomen en planten uit verre landen. Vanaf juni 2017 wordt de wintertuin stijlvol heropent als restaurant Oranjerie Ruurlo. Het restaurant is, net zoals de Engelse Landschapstuin, ook zonder entreekaart toegankelijk.

Foto: Kasteel Ruurlo – glazen brug ontwerp Hans van Heeswijk architecten.