Tentoonstellingen aanmelden

Mode & Kant Museum

Brussel, België

In oktober 2017 verandert het Museum voor Kostuum en Kant, naar aanleiding van zijn 40-jarige bestaan, van naam: Mode & Kant Museum , dit zal zal de  link  tussen mode en geschiedenis nog meer in de verf zetten. Oorspronkelijk bewaarde het Museum van de Stad Brussel een collectie van Brussels kant dat de stad tot de 19e eeuw haar faam bezorgde. In 1977 besloot de stad daaraan een apart museum te wijden, zodat het kant in zijn eigen context kon worden getoond. Sindsdien werden de collecties voortdurend uitgebreid. Ze bieden een compleet overzicht van de burgerlijke mode in West-Europa, van de 18de eeuw tot nu.

De museumcollecties bestaan uit schenkingen van particulieren en aangekochte stukken. Voor de bewaring van textiel gelden strenge normen op het gebied van warmte, licht en de vochtigheidsgraad waaraan de stukken worden blootgesteld. De collecties mogen daarom niet permanent worden tentoongesteld. Het Museum toont zijn collecties afwisselend in het kader van jaarlijkse expo’s.

Door een vernieuwde dynamiek is het museum vandaag volledig gericht op hedendaagse mode en het verwerven van Belgische en Brusselse modestukken.