Tentoonstellingsruimte op de NDSM werf met wisselende exposities

Tijdelijke expo: Aqua Ardens
AQUA ARDENS – WATER & VUUR

Groepsexpositie: 25 kunstenaars uit o.a. Iran, Mongolië, Brazilië, Zweden, VS en Amsterdam. Schilderijen, mixed media, foto’s, videokunst en filmprojecties
De interactie van de mens in relatie tot de natuur lijkt uit balans, als we kijken naar de kracht van de elementen op de aarde vandaag de dag. Hoe werken kunstenaars tegenwoordig met water en vuur ? Is er altijd een link met ecologische issues of zijn de werken gebaseerd of mythologie of rituelen? Een groep kunstenaars deed individueel onderzoek. Erik Hobijn creëerde een waterfontein met vuurballen, die erin dansen. Momenteel is hij bezig met een project over de stijgende waterspiegel. De balans in water werkt poëtisch, in de films van Rose Ansari en Felicia Konrad, maar ook de destructieve krachten van water en vuur zijn verbeeld. Er is een requiem over een tsunami en Sonja Cabalt maakte een eilandengroep, die steeds aan verandering onderhevig is.

kunstenaars: Rose Ansari, Anunaran J, Karin Balog, Gabi Brunhoso, Sonja Cabalt, Cecelia Chapman, Ben Dolphin, Nadia Gyr, Marie Hego, Erik Hobijn, Hanna Hrabarska, Isolde Kille, Felicia Konrad + Johan Haugen, Floor Meijers, Mouries Collective, Sander Newton, Madeline Olmer, Roberta Petzoldt, Saskia Pfaeltzer, Bernet Ragetli, Diogo Sanquetta, Studio Machii, Jacquie Maria Wessels, Zindzi Zwietering.

Expo 11 feb t/m 3 maart open do t/m zo 12.00-18.00

NDSM Fuse NDSM Plein 29 1033 WC Amsterdam