Als je door de Wycker Brugstraat loopt is er, net als in andere winkelstraten zoveel te zien, dat het niet meteen opvalt. Bij koffiebar van Wijck, hoek Wycker Brugstraat – Wycker Grachtstraat, hangt iedere dag een ander kunstwerk in de etalage. Kunstenaar Arthur Willemse heeft samen met Jaap van Wijck afgesproken om iedere dag, één jaar lang, een nieuw kunstwerk op te hangen. ‘s Maandags hangt hij twee werken die eerder in de etalage hingen voor een week binnen.

Een voorbeeld van commitment, tussen een kunstenaar en een ondernemer dat je niet heel vaak tegenkomt. Arthur Willemse heeft dit project ‘Sign 4 today’ genoemd. In de naam zit een verwijzing naar het tot stand komen van de kunstwerken. Arthur heeft zijn werk namelijk gebaseerd op morsecode. (Sinds 07 november 2015 is het gebruik van morsecode als communicatiemiddel geplaatst op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland.) Hij heeft een manier bedacht om die lange en korte bliepjes te visualiseren. En hij doet dat iedere keer op een andere wijze, zodat je vaker wel dan niet gepuzzeld bent wat er morgen komt te hangen. Je zou er zo waar het morsealfabet voor uit je hoofd gaan leren.

Meer informatie over Arthur Willemse vind je op de website: www.codexcreations.nl en de website www.sign4today.com. Meer informatie over ontbijt/lunch bij Jaap van Wijck vind je op de website: www.puurvanwijck.nl.