Tentoonstellingen aanmelden

Speelgoedmuseum Deventer mk

Deventer, Nederland

Jaarlijks vinden tienduizenden kinderen en (groot)ouders hun weg naar Speelgoedmuseum Deventer. We zijn een familiemuseum boordevol alledaags en bijzonder speelgoed waar mensen van 0 tot 88 een geweldige en leerzame middag beleven. En dat al sinds 1932! Eerst als dependance van het historisch museum en na een aantal verhuizingen en uitbreidingen sinds 1983 gevestigd aan Brink 47.

We beschikken over de grootste en belangrijkste openbare speelgoedcollectie in Nederland. Bijzondere poppen en poppenhuizen, treinen, verschillende soorten mechanisch- en optisch speelgoed, bordspellen en games; het museum heeft het allemaal. De collectie is ook online te bekijken.

Speciaal voor kinderen
Kinderen kijken niet alleen met hun ogen. Daarom zijn er ook plekken in het museum waar kinderen dingen mogen doen. De speelzolder, spelletjesruimte en opticazaal zijn daarbij favoriet. Ook de voorstellingen op zaterdag zijn populair.

Faciliteiten en toegankelijkheid
Het museum beschikt niet over een café. Wel is er op de begane grond een koffiecorner waar voor een schappelijke prijs koffie, thee, fris en sap verkrijgbaar is.