In hartje Doetinchem stap je zo vanuit het heden het verleden in. Het Stadsmuseum dompelt je onder in de bewogen geschiedenis van Doetinchem. Ontdek hoe een kleine agrarische nederzetting uitgroeide tot een moderne stad met regionale functies. Proef de sfeer van het Doetinchem van lang geleden. Luister naar de verhalen van de inwoners van toen en nu.
Nieuw: Beleef de geschiedenis via een VR-gameIn 2018 werd bij graafwerkzaamheden in de buurt van het stadhuis een middeleeuwse kazemat gevonden. Dat is een soort bunker met schietgaten, die onderdeel was van de oude Hamburgerpoort. Waarschijnlijk is deze kazemat tussen 1525 en 1535 aangelegd door Karel van Gelre. Na de vondst is de kazemat weer afgedekt, zodat hij goed bewaard blijft in de grond. Maar in het Stadsmuseum kun je hem nu via een VR-game bekijken en beleven! Ook ontdek je waar kazematten voor dienden, hoe ze waren gebouwd en waar ze zich precies bevonden.
Maar het Stadsmuseum heeft meer te bieden, veel meer! Zo bewonder je er prachtige kunst van diverse Doetinchemse en Achterhoekse kunstenaars. Er is altijd een interessante wisselexpositie, zodat je steeds weer iets nieuws ontdekt. Dit alles heeft zijn thuis in een historisch pand met een heel eigen verhaal.
Je bent van harte welkom. Kom dan naar het leukste museum van de Achterhoek en laat je inspireren!