WOW Amsterdam is een broedplaats in Amsterdam West, ondergebracht in een voormalig HTS-complex uit de jaren zestig. WOW heeft vijftig studio’s voor artists in residence, net afgestudeerd talent van de Amsterdamse kunstopleidingen. Hieronder zijn beeldend kunstenaars, fotografen, grafisch vormgevers, modeontwerpers, musici, dansers en theatermakers, afkomstig van opleidingen als de Gerrit Rietveld Academie, het Sandberg Instituut, Conservatorium Amsterdam, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en het Amsterdam Fashion Institute (AMFI). WOW combineert deze studio’s met een hostel met 350 bedden, een restaurant, en een urban farm waar gasten, bezoekers en bewoners elkaar ontmoeten.

WOW biedt een platform voor jong talent, vóór en met haar tijdelijke bewoners, en draagt dit middels een dynamisch cultureel publieksprogramma uit. Er worden exposities, muziek- en filmavonden, performances en workshops voor kinderen uit de buurt georganiseerd.
WOW biedt een platform voor jong talent, vóór en met haar tijdelijke bewoners, en draagt dit middels een dynamisch cultureel publieksprogramma uit. Er worden exposities, muziek- en filmavonden, markten en cursussen voor kinderen uit de buurt georganiseerd. WOW wil een bruisende plek in de stad zijn; een plek die openstaat voor frisse creatieve denkers en doeners, waar jong en gevestigd talent elkaar ontmoet en inspireert.