Tentoonstellingen aanmelden

Zuiderzeemuseum mk

Enkhuizen, Nederland

In het Zuiderzeemuseum vind je echt álles over het leven rond en op de voormalige Zuiderzee. Dat wil je niet missen!

Dit jaar staat het Zuiderzeemuseum in het teken van toerisme. Vijftien kunstwerken dagen je onder de noemer Must See uit om op een andere manier te kijken naar de bekende iconen die hebben bijgedragen aan het typische beeld van Nederland in het buitenland. Van kaas tot klederdracht en van fiets tot visserij; veel van deze karakteristieke iconen hebben hun oorsprong in het Zuiderzeegebied. Ook de kinderen gaan als echte toeristen op zoek naar must sees in het museum; met een reisverslag in de hand kiezen zij een eigen route.

Buitenmuseum
Wandel honderd jaar terug in de tijd over de klinkerstraatjes van het buitenmuseum. Meer dan honderdveertig authentieke, historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. Ontmoet de bewoners van Urk, bezoek de stoomwasserij of kijk mee met de ambachtslieden. Weet jij hoe je een net breit of een touw slaat? Kom het ontdekken! En ben je van alle indrukken hongerig geworden? Eet dan bijvoorbeeld een heerlijk vers gerookt visje bij de visrokerij.

Voor de hele familie
Een bezoek aan het Zuiderzeemuseum is niet alleen een leuke, maar ook een leerzame dag uit voor de hele familie! Maak met je kind een bootje van een klomp, ga langs bij de snoepwinkel en speel Oudhollandse spelletjes. Of ontdek het waterdoepark Expeditie Waterwerken*. Cornelis Lely – zelf een briljant waterwerker – zoekt nog opvolgers om Nederland in de toekomst droog en veilig te houden! Bekijk de dagagenda op de website voor een actueel overzicht van alle activiteiten.