Tentoonstellingen aanmelden

Kerstvakantietips: Maria van Gelre en Tomás Saraceno

  • 2 jaar geleden

Welke tentoonstellingen mag u niet missen, zo op de drempel van het oude en het nieuwe jaar? Museumtijdschrift zet de zes mooiste uit binnen- en buitenland op een rij, elke week twee.

Gebedenboek van Maria van Gelre

5. Máxima van de Middeleeuwen
Sinds eind november is er een tweede reeks pagina’s te zien uit het schitterende gebedenboek van Maria van Gelre (1380-1429), met verluchtingen in goud en heldere kleuren, pronkstuk op de naar haar genoemde tentoonstelling in Nijmegen. Daar zijn verder nog kledingstukken, sieraden en documenten van deze ambitieuze vrouw, die ook op het politieke toneel haar mannetje stond.

Ik, Maria van Gelre’, t/m 6 januari in Museum het Valkhof, Nijmegen, MK geldig, www.museumhetvalkhof.nl

6. Kunstzinnig spinnenweb
Tomás Saraceno is bepaald niet bang voor spinnen: integendeel, hij werkt met ze samen als waren het collega’s. Zo heeft hij in het Parijse Palais de Tokyo het spinnenweb van een zwarte weduwe opgeblazen tot gigantische proporties en nagebouwd met elastische draden. Ook organiseert hij ‘jamsessies’ met levende spinnen, door de vibraties van hun web te versterken.

Tomás Saraceno

On air. Carte Blanche à Tomás Saraceno’, t/m 6 januari in Palais de Tokyo, Parijs, toegang € 12,00, www.palaisdetokyo.com

 

 

 

 


Reageer op Kerstvakantietips: Maria van Gelre en Tomás Saraceno

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Uw reactie wordt gepubliceerd onder dit artikel en kan gebruikt worden in het tijdschrift.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Er is één reactie op Kerstvakantietips: Maria van Gelre en Tomás Saraceno
  1. Frans van Wel

    Wat is het nut van attenderen op tentoonstellingen die nog drie dagen lopen? Zeker als ze in het buitenland zijn. Dit is mosterd bijna na de maaltijd.