Tentoonstellingen aanmelden

Win bioscoopkaarten voor Werk Ohne Autor – geïnspireerd op de Duitse kunstenaar Gerhard Richter

 • 3 weken geleden
 • Winactie
 • Beeldende kunst

Vanaf 24 januari draait Werk Ohne Autor – Never Look Away in de Nederlandse filmtheaters. Deze film van regisseur Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van het Oscar-winnende Das Leben der Anderen, en met Tom Schilling, Paula Beer en Sebastian Koch in de hoofdrollen, is geïnspireerd op het leven van de beroemde Duitse kunstenaar Gerhard Richter. In samenwerking met filmdistributeur Cinemien, verloot Museumtijdschrift 3 x 2 bioscoopkaarten.

Over de film Werk Ohne Autor
Kurt (Tom Schilling) groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als hij op de kunstacademie Elisabeth (Paula Beer) ontmoet, worden ze op slag verliefd. Elisabeths vader, Professor Seeband (Sebastian Koch), is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. De twee mannen zijn verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereld Oorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband.

Bekijk de trailer:

Kijk voor meer informatie over de film, speeldata en bioscopen op cinemien.nl. NB: momenteel zijn nog niet veel steden opgenomen op de speellijst. Vanaf 24 januari is de speellijst uitgebreid.

Museumtijdschriftabonnees maken kans op 3 x 2 vrijkaarten voor Werk Ohne Autor op een dag naar keuze in een filmhuis naar keuze. Vul vóór 28 januari 2019 onderstaand formulier in en maak kans!

Winactie Werk Ohne Autor
Uw abonneenummer kunt u opvragen via: https://museumtijdschrift.nl/abonneenummer-opvragen/
Hoofdbeeld: Still uit film ‘Werk Ohne Autor’.

Reageer op Win bioscoopkaarten voor Werk Ohne Autor – geïnspireerd op de Duitse kunstenaar Gerhard Richter

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht
Er zijn 45 reacties op Win bioscoopkaarten voor Werk Ohne Autor – geïnspireerd op de Duitse kunstenaar Gerhard Richter
 1. Monique van Haastert

  Gerhard Richter heb ik altijd als een inspirerende en geweldige kunstenaar gezien. Zijn mooie grote doeken zijn een lust voor het oog. Graag ontvang ik 2x bioscoopkaarten voor Werk Ohne Autor.

 2. Lous

  Ik ben gecharmeerd van het onderwerp. Ik ben zéér benieuwd hoe de geschiedenis in beeld wordt gebracht. In ieder geval spelen er goede acteurs mee.

 3. trudy aarts

  ik ken het werk van Gerard Richter, en ben geinteresseerd in het verhaal daaromheen,van de persoon G. Richter

 4. Trudy Frenken

  Gerard Richter is een briljant kunstenaar en in mijn Atelier Leudal gebruik ik hem vaak als voorbeeld voor abstracte kunst en zijn creaties hierin. Zou heel graag de film willen zien. Leuke actie!

 5. Miek Coppens

  Wat een leuke actie! Extra kunstwerk: Ben heel benieuwd hoe Florian Henckel von Donnersmarck Gehad Richter tot leven brengt. Was erg onder de indruk van zijn film “Das Leben der Anderen”

 6. Anneke Maria Racz-Collou

  Wat een sympathieke actie van Museumtijdschrift.
  De films van deze filmmaker zijn altijd de moeite waard. Ook deze film belooft een goede ervaring te worden. In de intieme zaal van Concordia te Enschede zal deze film zeker extra tot zijn recht komen.

 7. Monica de Jong

  Ik ken het werk van Gerhard Richter goed. Heb meerdere boeken met zijn werk en ben zelf beeldend kunstenaar en docent

 8. claasje

  Banksy does new york, Carvaccio, the soul and the blood…. ik heb ervan genoten. Ben heel benieuwd naar Richter, ook weer een uitdagend kunstenaar.

 9. Frans Commelin

  Jammer dat deze actie alleen voor abonnees geldt, terwijl deze wel in de nieuwsbrief staat, die ook niet abonnees, zoals ik, krijgen.

 10. Trudy Swart-Larooij

  Heb genoten van de film Das Leben der Anderen. En zou dan ook graag Werk ohne Autor in de bioscoop willen zien.

 11. Lies

  Gezien de maker van de film belooft het een intense beleving . In hoeverre het met Gerhard Richter te maken heeft , ja daar voor wil ik hem ook zien.

 12. Marie-José Verheugen

  Een film waarin,denk ik, een paar belangrijke historische lijnen bij elkaar komen maar tegelijkertijd elkaar niet verdragen. Gezien de maker belooft het een sterke en boeiende film te zijn.

 13. HJ Bos

  Deze Film over het leven van de kunstenaar tijdens de tweede wereld oorlog lijkt mij een goed beeld te geven van de tegenstrijdigheid.

 14. Francisca Hendriks

  Lijkt mij een prachtige film en past goed in de cursus over Duitse Kunstenaars die ik op dit moment volg.

 15. Marjolein van der Klooster

  Aangezien deze regisseur bijzondere films maakt, moet zijn nieuwste productie ook zeker bekeken worden. Hoe leuk zou dat zijn met vrijkaartjes!

 16. Cobi Tolman

  Graag kom ik in aanmerking voor de vrijkaarten. Ik ben heel erg benieuwd hoe het leven van Richter in beeld wordt gebracht.