Tentoonstellingen aanmelden

Nieuw: de Tentoonstellingsagenda-app, door Museumtijdschrift
Marina de Vries

Hoofdredacteur

 • 10 maanden geleden
 • Blog
 • Beeldende kunst

Stel u wilt een weekendje weg, en een bezoek brengen aan een museum of galerie. Dan is de nieuwe Tentoonstellingsagenda-app van Museumtijdschrift een onmisbaar hulpmiddel. Een eenvoudige zoekmachine, voor meer dan 2000 tentoonstellingen zowel in Nederland als daarbuiten, dat is de nieuwe Tentoonstellingsagenda-app, vanaf nu gratis te downloaden via de App Store en Google Play. Met de belangrijkste vragen eerst: wat is waar en wanneer te zien? Plannen om dit najaar een weekend naar bijvoorbeeld Rotterdam of Haarlem te gaan? Met een druk op de knop heeft u alle tentoonstellingen, die dat weekend open zijn, op een rij. Specifieker zoeken? Voer een zoekterm in, of filter eenvoudig op ‘museumkaart’ geldig.

De nieuwe tentoonstellingsagenda-app is de grootste van Nederland, de meest complete, zonder ingewikkelde gps-data en andere gegevens te moeten invoeren.

Vijf tips om de tentoonstelling te zoeken, die u wilt:

 1. Waar: Zodra u een letter intypt, verschijnen de steden automatisch in het scherm
 2. Wanneer: U kunt zelf een datum kiezen of klikken op ‘geen voorkeur’. Toets na uw keuze op ‘done’
 3. Persoonlijke selectie: Alle tentoonstellingen volgens de door u aangegeven selectie verschijnen direct in beeld. Wilt u verder selecteren, en alleen ‘museumkaart geldig’, alleen musea of juist galeries, alleen zoeken op beeldende kunst of juist geschiedenis of archeologie, op oude of hedendaagse kunst? Dan bieden de vijf filters uitkomst. U kunt zelfs kiezen voor rolstoeltoegankelijke of kindvriendelijke tentoonstellingen.

Uiteraard kunt u ook meteen uw eigen zoekterm invoeren.

 1. Snel zoeken, naar ‘Laatste kans tentoonstellingen’, of ‘Nu en binnenkort te zien’? Klik dan op de voorkeursschermen.
 2. Wilt u zich door ons team van medewerkers laten leiden en weten welke tentoonstellingen door Museumtijdschrift zijn getipt of gerecenseerd? Filter dan op ‘Uitgelicht door Museumtijdschrift‘ of kies onder het ‘hamburgermenu’ voor ‘uitgelicht’. Zo biedt de Tentoonstellingsagenda-app ook inhoudelijk gemak.

Deel de app op sociale media. Vindt u de app gebruiksvriendelijk, handig, mooi, inspirerend? Laat het ons weten!

Gelijktijdig met de app-lancering presenteert Museumtijdschrift een geheel vernieuwde website, met alle vertrouwde rubrieken in een modern jasje. Het grootste kunsttijdschrift van Nederland is zo nog overzichtelijker en gebruiksvriendelijker.

Download nu:

appstoreandroid-app-on-google-play-01


Reageer op Nieuw: de Tentoonstellingsagenda-app, door Museumtijdschrift

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Er zijn 35 reacties op Nieuw: de Tentoonstellingsagenda-app, door Museumtijdschrift
  • Museumtijdschrift

   Veel dank voor uw feedback! U hoeft uw filter niet te ‘bevestigen’, de filters worden direct toegepast in de getoonde tentoonstellingsselectie. Zou het kunnen zijn dat het daarom lijkt alsof de filters niet werken?
   Alvast dank voor uw reactie!

 1. Marina Kuipers

  Reuzehandig. Als ik een weekend of een dagje weg wil, met partner of vriendinnen, kan ik eenvoudig opzoeken welke tentoonstellingen zijn te zien, en de leukste kiezen. Ook fijn: de laatste kans en nu te zien buttons!

 2. A List

  Ideaal!
  Ideaal!!! Bij onverwachts bezoek/ werkzaamheden op Bep plek, meteen mogelijk nuttig museumbezoek eraan vast te knopen!

 3. Elma van Montfoort

  Ik zou het handig vinden als je vanuit een tentoonstelling een terug-knop zou hebben, zodat je terug kunt naar de lijst waar je uit komt, zonder dat je gelijk weer bovenaan de lijst begint.

 4. DONDORP, JD

  App mist nog een button om je eigen favorieten-lijsten te maken.
  Het is irritant dat zelfs IN deze app steeds de reclame voor deze app langskomt.

 5. Gerda Onderwaterr

  Leuk initiatief alleen werkt de app heel slecht. Zocht het Noord Brabants Museum maar dat komt niet tevoorschijn.

  • admin

   Geachte mevrouw Onderwater, jammer te horen dat u de app niet goed vindt werken. De app werkt vrij specifiek. Als u zoekt op ‘Noordbrabants’ (de exacte naam van het museum) zal u het museum en de tentoonstellingen zeker vinden. Ook wanneer u zoekt op ‘Brabants museum’ komen de tentoonstellingen tevoorschijn, of wanneer u filtert op de plaats (‘s-Hertogenbosch). Hopelijk vindt u bij uw volgende zoekopdracht meteen de gewenste tentoonstellingen!

 6. Museumtijdschrift

  Beste heer Burgers. Veel dank voor uw compliment en feedback! Als het goed is ziet u, na op een zoekresultaat te hebben geklikt, een melding staan met ‘tentoonstellingsagenda’. Als u hier op klikt, komt u terug in het resultatenoverzicht én staan de door u ingestelde filters nog steeds aan.
  Het is inderdaad onhandig dat u iedere keer opnieuw door de zoekresultaten moet scrollen. Wij nemen uw suggestie ter harte en zullen kijken of wij dit in een volgende update kunnen verbeteren.

 7. Jan Burgers

  Goeie app, wel een minpunt: na invullen filterscherm en aanklikken van een resultaat, moet je elke keer terug naar het filterscherm en dat opnieuw invullen. Ik mis dus een adequate terugbutton naar het reeds ingevulde filterscherm. Wat ook onhandig is, is dat je na drukken op Meer Laden weer terugkomt aan het begin van de resultatenscherm en dat je dan naar beneden moet scrollen. Je zou verwachten dat je weer begint waar je gebleven was.
  Met vr gr
  Jan Burgers

 8. Carla Oldewnburger

  Mooie app. Dank. Is er nu nog een verschil tussen de digitale tta en het tta-boekje. Welke is het meest compleet? CO

  • Marleen van de Pol

   Bedankt! De papieren agenda geeft een overzicht van tentoonstellingen in een specifieke periode. De app geeft de mogelijkheid nog verder in de toekomst te zoeken naar tentoonstellingen. In dat opzicht is de app completer.

 9. René van der Valk

  Overzichtelijk en handig.
  Vraag mij alleen af hoe ik op het beginscherm kom, als ik op de iPad via info van een museum uiteindelijk beland ben op de website van het desbetreffende museum.

  • Marleen van de Pol

   Veel dank voor uw compliment en opbouwende feedback. Dit is inderdaad erg onpraktisch. In een volgende update zullen wij ervoor zorgen dat u terug kunt keren naar de app.
   Voor nu zal u de app volledig moeten afsluiten en opnieuw moeten opstarten om terug te keren naar het startscherm. Excuses hiervoor.

   • Annet de Nijs

    Volledig afsluiten is niet nodig, toch? Als je op het icoontje klikt ben je weer bij het begin. Ik vind het een fantastische app.

 10. Pul Vrancken

  Mooie app. Alleen als je in het zoekvenster het begin van een naam invult, b.v. Heems…., en je klinkt op de regelnaam Heemstede, gebeurt er niets. Je moet klaarblijkelijk de hele naam invullen en dan op GA klikken.

  • Marleen van de Pol

   Hartelijk dank voor uw compliment en feedback! Het klopt dat u de app de opdracht moet geven om te zoeken door op “ga” te klikken. Dit is even ontdekken; misschien kan dit in een volgende update worden verholpen. Veel plezier gewenst met de app!