Tentoonstellingen aanmelden

2021 ingeluid met feestelijk nummer!

  • 1 jaar geleden

Goed voorbereid het nieuwe jaar in? Het nieuwe nummer van Museumtijdschrift leidt u langs de mooiste tentoonstellingen van deze winter, en blikt vooruit. Om thuis van te genieten en straks op bezoek te gaan.

Achter de nu nog gesloten deuren van de musea ligt een schat aan exposities te wachten op bezoekers. Zo zijn in het Stadhuismuseum Zierikzee zeventiende-eeuwse portretten bijeengebracht van de Zeeuwse burgerij. Een alleraardigste verzameling, schrijft auteur Erik Spaans, met een naïeve charme, waarin soberheid samengaat met praalzucht.

Dit jaar staat het Nederlandse landschap in de schijnwerpers. Drie kunstenaars vertellen over hun fascinatie voor dit klassieke thema. Wat de kwetsbare natuur hen, en ons, bovenal te bieden heeft? Rust, magie en troost.

Van een totaal ander kaliber is de langverwachte tentoonstelling over slavernij in het Rijksmuseum in Amsterdam. Via persoonlijke verhalen wordt de eigen collectie aan een andere blik onderworpen.

Weet u dat ook bij bedrijven de meest prachtige kunst wordt verzameld? De kunstcollectie van AkzoNobel bestaat 25 jaar en dat is een portret waard. Om het jubileum te vieren is speciaal voor Museumtijdschrift een editie te koop van Katinka Lampe. “Tijdloos fascinerend”, zegt Hester Alberdingk Thijm, directeur van de AkzoNobel Foundation, over dit werk.

Met de column van Oek de Jong en een nieuwe rubriek over hergebruik van oude gebouwen, is Museumtijdschrift 1 avontuurlijk en onmisbaar als altijd.

Vrijdag op de deurmat, vanaf vandaag verkrijgbaar via onze webshop.

 

 

 

 

 

 


Reageer op 2021 ingeluid met feestelijk nummer!

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Uw reactie wordt gepubliceerd onder dit artikel en kan gebruikt worden in het tijdschrift.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.