Tentoonstellingen aanmelden

Bedenk een titel voor dierententoonstelling Groninger Museum

  • 3 jaar geleden

Grote dieren, kleine dieren, fantasiedieren, onderkruipsels, een kip zonder kop en een blauwe hond – ze zijn vanaf 24 november 2018 allemaal te zien in het Groninger Museum, in een tentoonstelling met werk uit eigen collectie. Het thema ‘dieren’ staat vast, maar de titel nog niet! Daarom doet het Groninger Museum een dringende oproep via Facebook aan alle woordkunstenaars: bedenk een titel voor de dierententoonstelling.

De dieren bivakkeren al een hele tijd in het museumdepot, maar worden speciaal voor deze tentoonstelling van stal gehaald. Zo zijn er de ontroerende hondenportretten van de Groninger schilder Otto Eerelman, koeien van de Haagse School, Mexicaanse papier-maché monsters van de familie Linares en Japanse prenten met paarden op het slagveld. Soms hebben de dieren een symbolische betekenis, vooral in de Aziatische cultuur, zoals de karper die, tegen de stroom inzwemmend, eigenschappen als moed, kracht en volharding symboliseert. Andere dieren lijken juist alleen om hun schoonheid te zijn afgebeeld. Kortom, de variatie is enorm!

Geef jij de ‘beestjes’ van het Groninger Museum een naam? Meedoen kan t/m 23 september via facebook/groningermuseum, waar ook de actievoorwaarden staan. Geen Facebook? Geen nood, in het museum liggen vanaf zaterdag 8 september antwoordkaarten in de entreehal. De beste titel wordt bekendgemaakt op Dierendag en de inzender wint een beestachtig prijzenpakket.

Bron: Groninger Museum
Beeld: Groninger Museum


Reageer op Bedenk een titel voor dierententoonstelling Groninger Museum

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Uw reactie wordt gepubliceerd onder dit artikel en kan gebruikt worden in het tijdschrift.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Er zijn 16 reacties op Bedenk een titel voor dierententoonstelling Groninger Museum
  1. mm
    Marleen van de Pol

    Hartelijk dank voor uw enthousiaste reacties! Wilt u deelnemen aan de actie, dan dient u uw inzending in te sturen via de Facebookpagina van het Groninger Museum. Uw inzending op deze site, zal helaas niet meedingen.