Tentoonstellingen aanmelden

Boeddha by night: avondopenstellingen in De Nieuwe Kerk Amsterdam

  • 3 jaar geleden

De Nieuwe Kerk verwacht een bezoekersaantal van 80.000 te halen met de tentoonstelling Het leven van Boeddha. Wegens groot succes, en omdat de tentoonstelling niet verlengd kan worden, gaat De Nieuwe Kerk ook in de avonduren open tijdens de laatste dagen van de Boeddha-tentoonstelling. Op donderdag 31 januari, vrijdag 1 en zaterdag 2 februari is de kerk van 10 tot 20 uur geopend. Zondag 3 februari is de allerlaatste dag van de tentoonstelling, geopend van 10 tot 17 uur. Tienduizenden bezoekers hebben de afgelopen maanden al genoten van de indrukwekkende verzameling millennia-oude objecten en de werken van wereldberoemde hedendaagse kunstenaars als Ai Weiwei en Yoko Ono. Samen vertellen ze het levensverhaal van de Boeddha.

Hoogtepunt was de officiële opening van de tentoonstelling door Zijne Heiligheid de Dalai Lama. Maar succesvol waren ook de tientallen meditaties onder begeleiding van het Centrum voor Mindfulness, de voorleesmiddagen met Erica Terpstra tijdens de Kinderboekenweek, de Tibetaanse opera met Namgyal Lhamo, de vele orgelconcerten, de familieateliers voor het hele gezin, diverse lezingen en unieke languit-concerten.

Laatste kans!
Het is de laatste kans om deze uitzonderlijke tentoonstelling te zien en dat kan in combinatie met de veelbesproken begeleide meditaties op dinsdag tot en met zondag, een lezing over legendevorming (19 januari), een rondleiding door kunstverzamelaar Ger Eenens (26 januari), een familieatelier (27 januari, 3 februari) en een lezing van kunsthistoricus Sjoerd de Vries over het boeddhisme (2 februari).

Bron: persbericht De Nieuwe Kerk
Foto: Evert Elzinga


Reageer op Boeddha by night: avondopenstellingen in De Nieuwe Kerk Amsterdam

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Uw reactie wordt gepubliceerd onder dit artikel en kan gebruikt worden in het tijdschrift.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.