Tentoonstellingen aanmelden

‘Christo: Walking on Water’ van Andrei M. Paounov 23 mei in de bioscopen

  • 3 jaar geleden

Cinema Delicatessen brengt Christo: Walking on Water op 23 mei uit in de bioscopen. De Bulgaarse regisseur Andrei M. Paounov volgt zijn landgenoot, de gerenommeerde kunstenaar Christo, bij de totstandkoming van zijn project The Floating Piers, een gouden weg over het Italiaanse Iseomeer.

Tien jaar na het overlijden van zijn vrouw en partner Jeanne-Claude, besluit de internationaal gerenommeerde kunstenaar Christo het kunstwerk te realiseren dat zij samen jaren eerder al voor ogen hadden: The Floating Piers. Christo geeft de filmmakers volledige toegang tot het proces, van de opkomst tot de voltooiing van zijn meest recente grootschalige kunstinstallatie.

In het proces om het gigantische meesterwerk tot stand te brengen worden Christo en zijn team flink op de proef gesteld: ze worden geconfronteerd met logistieke nachtmerries, complexe botsingen tussen kunst en politiek en de pure, onpartijdige kracht van de natuur – gefilmd met adembenemende opnames vanuit de lucht en fly-on-the-wall camera’s. Terwijl Christo’s prachtige droom zich over het water uitrolt, charmeert zijn uitgesproken en temperamentvolle persoonlijkheid. De energieke en liefdevolle documentaire Christo: Walking on Water is een onnavolgbare reis naar Christo’s wereld, soms op het randje van het absurde.

Bron en beeld: persbericht The Publicity Compagny


Reageer op ‘Christo: Walking on Water’ van Andrei M. Paounov 23 mei in de bioscopen

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Uw reactie wordt gepubliceerd onder dit artikel en kan gebruikt worden in het tijdschrift.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.