Tentoonstellingen aanmelden

David Hockney in de bios

 • 4 jaar geleden

Van onze redactie – Vanaf donderdag 28 september is een gefilmde versie van een aantal tentoonstellingen van David Hockney te zien in verschillende bioscopen in Nederland, van Maastricht tot Groningen. Voor wie niet de mogelijkheid heeft om de zeer succesvolle tentoonstelling ‘A Retrospective’ te bezoeken in Parijs, gemaakt ter ere van Hockney’s tachtigste verjaardag, biedt de nu getoonde film ‘David Hockney at the Royal Academy of Arts’ de mogelijkheid om alsnog andere tentoonstellingen van Hockney te bekijken.

De film is deel van de kunstdocumentairereeks ‘Exhibition on Screen’. Aan de hand van interviews die speciaal werden gehouden voor deze documentaire, krijgt de kijker een beeld van twee van Hockney’s grootste tentoonstellingen van de afgelopen jaren: ‘A Bigger Picture’ uit 2012 en ‘82 Portraits and One Still Life’ uit 2016. Ondanks zijn 80-jarige leeftijd vertoont Hockney nog geen slijtage en heeft hij zijn kenmerkende stoutmoedigheid niet verloren.

Het overzicht in het Parijse Centre Pompidou is nog te bezoeken tot 23 oktober. Voor meer informatie over de film: http://exhibitiononscreen.nl/bioscopen/

Beeld: Hockney first shoot at the Royal Academy, ©Triple P Entertainment


Reageer op David Hockney in de bios

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Uw reactie wordt gepubliceerd onder dit artikel en kan gebruikt worden in het tijdschrift.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Er zijn 10 reacties op David Hockney in de bios
 1. Jacqueline G. Bontje

  Lijkt leuk en interessant aanbod, maar zie slechts 3 bioscopen: in Gouda, Noordwijk en Utrecht? Nou niet bepaald in de buurt, dus jammer……

 2. s.vd poel-nelissen

  Ik denk dat er iets mis is. U zegt dat vanaf 28 september dit in diverse bioscopen te zien is, maar in de bioscoop agenda staan ze in 2016 tot en met vóórjaar 2017.
  Jammer.

 3. Eline

  de speellijst van de film over David Hockney gaat t//m juni 2017. We leven nu in september/ oktober 2017. Lekker op tijd!

 4. Francine Pelzers

  In het bericht staat dat de film vanaf 28 september te zien is, maar na het doorklikken op de link, blijken alle data in het verleden te liggen?

  • mm
   Marleen van de Pol

   De data zijn van 2017, maar er wordt inderdaad helaas geen bioscoop in Haarlem vermeld. Wellicht kunt u uitwijken naar een andere stad.