Tentoonstellingen aanmelden

Drie musea genomineerd voor RAAK Stimuleringsprijs

  • 4 jaar geleden

Het Tropenmuseum, Museum Speelklok en Museum Boijmans Van Beuningen zijn genomineerd voor de vernieuwde RAAK Stimuleringsprijs. Voor het eerst ontvangen alle finalisten een geldprijs om hun collectie toegankelijk(er) te maken voor blinden en slechtzienden. Het museum dat de meeste stemmen ontvangt op www.raakstimuleringsprijs.nl gaat naar huis met de hoofdprijs van € 25.000.

Publieksstemmen
De drie finalisten, die zijn gekozen door een vakjury, vertellen op www.raakstimuleringsprijs.nl over hun droom van een toegankelijk museum voor mensen met een visuele beperking. Dat is ook de plek waar een stem kan worden uitgebracht op één van de inzendingen.

RAAK Stimuleringsprijs
In Nederland zijn meer dan 350.000 mensen slechtziend of blind. Zij kunnen niet zoals anderen kijken naar kunstwerken, (historische) objecten of andere informatie in een museum. Met de RAAK Stimuleringsprijs, die dit jaar voor de tweede keer wordt uitgereikt, worden musea gestimuleerd om hun collectie toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking. De prijs is een initiatief van het Oogfonds, het Van Abbemuseum en Stichting Dedicon en wordt ondersteund door verschillende fondsen.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking vindt op 11 september plaats bij de winnaar van vorig jaar: Museum Beelden aan Zee in Den Haag. Alle finalisten ontvangen een geldbedrag, reliëftekeningen en kennis van een specialist over het toegankelijk maken van een collectie.

Bron: Persbericht Oogfonds
Beeld: Marcel de Buck, Van Abbe Museum 


Reageer op Drie musea genomineerd voor RAAK Stimuleringsprijs

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Uw reactie wordt gepubliceerd onder dit artikel en kan gebruikt worden in het tijdschrift.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.