Tentoonstellingen aanmelden

Extra kaarten voor VR-werk Rising Marina Abramović in Xtended

  • 3 jaar geleden

Wegens overweldigende belangstelling – kaarten waren in no time uitverkocht – is de virtual reality-productie Rising van Marina Abramović vijf dagen langer te zien in het EYE Filmmuseum in Amsterdam. Het Xtended-programma van de beroemde performancekunstenaar is nu open voor publiek vanaf 15 november.

Performancekunstenaar Marina Abramović maakt zich zorgen over het klimaat en mikt op bewustwording van global warming. Rising betrekt je actief bij de effecten van klimaatverandering en de stijgende zeespiegel; Abramović’ avatar zit in een grote glazen tank die langzaam gevuld wordt met water – door contact te maken kun je de avatar redden van de verdrinkingsdood. Rising is te bezoeken vanaf 15 t/m 30 november 2018 tussen 13.00 en 22.00.

Xtended: aandacht voor VR
Xtended is het unieke programma van Eye gewijd aan VR-installaties van internationale kunstenaars en filmmakers. Rising van Marina Abramović is de vierde aflevering. Eerder dit jaar waren de VR-installatie My Name is Peter Stillman van Paul Auster en CARNE y ARENA van Alejandro González Iñárritu, en The Chalkroom van Laurie Anderson te zien.

Rising, 15 t/m 30 november, Eye, IJpromenade 1, Amsterdam, eyefilm.nl/xtended

Bron en beeld: persbericht EYE Filmmuseum


Reageer op Extra kaarten voor VR-werk Rising Marina Abramović in Xtended

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Uw reactie wordt gepubliceerd onder dit artikel en kan gebruikt worden in het tijdschrift.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Er zijn 9 reacties op Extra kaarten voor VR-werk Rising Marina Abramović in Xtended
  1. Dini Hartgers

    Ik vind haar werk overweldigend en volg haar al vele jaren. Ik zou haar heel graag life willen zien.Ik zou graag 2 toegangsbewijzen willen ontvangen, indien mogelijk.