Tentoonstellingen aanmelden

Fondation Beyeler – reizen door de landschappen van Hopper

 • 2 jaar geleden

Nu vele culturele centra wereldwijd hun fysieke deuren hebben gesloten, openen honderden musea hun virtuele poorten. Online rondleidingen volgen, virtuele exposities bezoeken of eindeloos grasduinen in wereldberoemde collecties – en dat allemaal in verbluffend hoge beeldkwaliteit. De komende weken selecteren wij voor u de mooiste digitale kunstervaringen. 

Ook Fondation Beyler in Riehen-Basel heeft haar deuren gesloten in verband met de Corona-maatregelen. Daardoor is het nu niet mogelijk om de Hopper-tentoonstelling te bezoeken. Maar zij hebben hun online activiteiten uitgebreid, om u tijdens de tijdelijke sluiting van het museum kunst te kunnen blijven bieden. Genoeg om u in staat te stellen om vanuit uw huiskamer door de landschappen van Hopper te reizen!

Zo zijn er verschillende video’s die meer inzicht bieden in de huidige tentoonstelling Edward Hopper. Er zijn diverse kunstwerken en tentoonstellingsteksten gedigitaliseerd. En elke woensdag wordt er een werk van Edward Hopper besproken. Curator Ulf Küster presenteert een podcast met lezingen uit zijn boek Hopper A-Z. Daarnaast vinden er live rondleidingen plaatst op gezette tijden.

U vindt een overzicht van het volledige online programma van Fondation Beyeler op hun nieuwe website BeyelerFromHome.

Bron en beeld: Fondation Beyeler

 


Reageer op Fondation Beyeler – reizen door de landschappen van Hopper

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Uw reactie wordt gepubliceerd onder dit artikel en kan gebruikt worden in het tijdschrift.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Er zijn 9 reacties op Fondation Beyeler – reizen door de landschappen van Hopper
 1. mm
  Marina de Vries

  En het goede nieuws: de Fondation Beyeler opent 11 mei weer zijn deuren, en de ‘Edward Hopper’ tentoonstelling is verlengd t/m 26 juli!

 2. mm
  Marina de Vries

  Dank voor uw reacties, inderdaad lijkt het erop dat de website van de Fondation Beyeler uit de lucht is. Hopelijk een tijdelijk probleem, vanwege vernieuwing of teveel bezoek. Marina de Vries – Museumtijdschrift

 3. Lutz

  De hele stichting is offline. Niet alleen de virtuele tentoonstelling. Te veel verzoeken? Corona-toegangsbeperkingen ook voor virtuele ruimtes? Dat is jammer.