Tentoonstellingen aanmelden

Helen Verhoeven winnaar Kunstprijs ABN Amro

  • 3 jaar geleden

Van onze redactie – Kunstenaar Helen Verhoeven heeft de ABN Amro Kunstprijs gekregen. De jury noemt Verhoeven een ‘bijzonder talentvolle kunstenaar die traditie en actualiteit samenbrengt in een beeldtaal die uniek is voor haar generatie’. Deze prijs, voor de achtste keer uitgereikt, is bedoeld als stimuleringsprijs, waarbij kwaliteit en eigenheid leidende criteria zijn. Naast een geldbedrag van 10.000 euro krijgt Verhoeven in maart 2019 een tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam en in Circl.Art, de kunstprojectruimte van ABN Amro op de Zuidas.

Verhoeven (1974) werd bekend met geschilderde groepsportretten van wat naïeve, stokkerige mensfiguren, waarin zij vaak verwijst naar de kunstgeschiedenis. Ook de universele thema’s seks en geweld komen nogal eens aan bod in haar werk.

In Museumtijdschrift 2018/2 staat een uitgebreid, openhartig interview met de kunstenaar. Haar solotentoonstelling ‘Helen Verhoeven – Oh God’ is nog t/m 2 december te zien in het Bonnefantenmuseum Maastricht.

Beeld: Helen Verhoeven: ‘Hoge Raad der Nederlanden’, Den Haag, 400 x 647 cm, 2015. Foto: Johannes Schwartz. Courtesy: de Hoge Raad der Nederlanden en galerie Stigter Van Doesburg.

 


Reageer op Helen Verhoeven winnaar Kunstprijs ABN Amro

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Uw reactie wordt gepubliceerd onder dit artikel en kan gebruikt worden in het tijdschrift.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.