Tentoonstellingen aanmelden

Het Drents Museum wint award met tentoonstelling Iran

 • 3 jaar geleden

Het Drents Museum heeft met de tentoonstelling Iran – Bakermat van de beschaving de Youniversal Award van de prestigieuze Global Fine Art Awards (GFAA) gewonnen. Tijdens het Global Fine Art Awards gala in New York op dinsdag 12 maart werd bekend gemaakt dat het Drents Museum met zijn Iran-tentoonstelling de winnaar is van de publieksprijs van GFAA. Het museum maakte samen met 91 andere genomineerden kans op deze Youniversal Award!

De Global Fine Art Awards worden beschouwd als de Oscars binnen de museumwereld. Het Drents Museum is dan ook zeer vereerd met deze Youniversal Award. Directie en medewerkers zijn trots op het winnen van de publieksprijs van de Youniversal Award. Het Drents Museum gevestigd in de hoofdstad van Drenthe in Nederland, telt minder dan 70.000 inwoners. Toch komen er jaarlijks meer dan 225.000 bezoekers naar Assen. Ook Iran – Bakermat van de beschaving trok maar liefst 115.000 bezoekers. Ik dank ons trouwe publiek, dat er voor zorgde dat de Award naar Assen gaat”, aldus een trotse Harry Tupan, algemeen directeur Drents Museum.

Iran – Bakermat van de beschaving
Aan de hand van circa 200 unieke vondsten afkomstig uit het National Museum of Iran in Teheran vertelde de tentoonstelling Iran het verhaal van een van de oudste en meest bijzondere culturen ter wereld. De expositie staat in de top 3 van best bezochte archeologische tentoonstellingen van het Drents Museum. En heeft een gemiddeld waarderingscijfer van 8,9 dat uitzonderlijk hoog is.

Bron: persbericht Drents Museum
Foto: Sake Elzinga


Reageer op Het Drents Museum wint award met tentoonstelling Iran

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Uw reactie wordt gepubliceerd onder dit artikel en kan gebruikt worden in het tijdschrift.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Er zijn 4 reacties op Het Drents Museum wint award met tentoonstelling Iran
 1. Guido Hilhorst en Sophia Jeunink

  Ondanks de grote afstand was uw tentoonstelling prachtig en qua opstelling vernieuwnd en ruimtelijk.
  Daarom terecht gefeliciteerd met uw award!

 2. Joop van Dijk

  Inderdaad gefeliciteerd!
  Want het was zeker een boeiende, informatieve maar ook mooie tentoonstelling.
  Overigens brengt u regelmatig boeiende exposities van voor ons niet alledaagse culturen. Jammer dat het zo ver weg is voor me, hoewel ik er toch al verschillende van heb bezocht.
  Veel succes!
  Joop.