Tentoonstellingen aanmelden

Het Grootste Museum van Nederland zoekt wegens succes honderden vrijwilligers

  • 2 jaar geleden

Met de opening van Het Grootste Museum van Nederland in 2017 zette Museum Catharijneconvent een belangrijke stap in het ontsluiten en toegankelijk houden van het unieke religieuze Nederlandse erfgoed. Een jaar na de start werden er drie nieuwe locaties toegevoegd. Zo maakten de afgelopen twee jaar al honderdduizenden mensen kennis met de bijzondere geschiedenis, magistrale architectuur en kunstwerken van de zestien aangesloten kerken en synagogen.

Gezocht: vrijwilligers
Het Grootste Museum van Nederland is met recht een succes te noemen. En wegens dit succes zijn ze nu op zoek naar honderden vrijwilligers. Elke vrijwilliger bieden we unieke secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo heb je bijvoorbeeld altijd de Grootste Werkplek van Nederland, met een klassiek interieur, gefilterd daglicht én een goede akoestiek, kun je orgel spelen onder werktijd en heb je altijd de mogelijkheid om een kaarsje op te steken.

Grootse wervingscampagne
De vrijwilligers zijn een belangrijke factor in het succesvol ontsluiten en toegankelijk houden van het religieuze erfgoed. Zonder vrijwilligers blijven deuren gesloten en dreigen kunstwerken, verhalen en geschiedenis in de vergetelheid te raken. Dat kan en mag niet gebeuren. Daarom voert Het Grootste Museum van Nederland nu een grootse campagne om honderden nieuwe vrijwilligers aan te trekken voor de deelnemende locaties.

Samen met de partners heeft Museum Catharijneconvent de volledige customer journey ofwel het traject van vrijwilliger worden en blijven in beeld gebracht en bij elke stap producten ontwikkeld. Dit traject gecombineerd met de passie en trots van de huidige vrijwilligers is de basis voor onze wervingscampagne.

Veertien kerken en twee synagogen vormen samen Het Grootste Museum van Nederland, een initiatief van Museum Catharijneconvent, mede mogelijk gemaakt door de spelers van de BankGiro Loterij, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Mondriaanfonds.

Kijk voor de deelnemende locaties en hun vacatures op www.grootstemuseum.nl.


Reageer op Het Grootste Museum van Nederland zoekt wegens succes honderden vrijwilligers

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Uw reactie wordt gepubliceerd onder dit artikel en kan gebruikt worden in het tijdschrift.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Er is één reactie op Het Grootste Museum van Nederland zoekt wegens succes honderden vrijwilligers
  1. Wim Belgraver

    Misschien wil ik wel gids worden in de kerk in Zutphen. Dat is vanuit Apeldoorn goed bereisbaar.
    Ik ben inmiddels 7 jaar natuurgids in Nationaal Park de Hoge Veluwe. Ben in die tijd 2x coach geweest voor nieuwe natuurgidsen die een opleiding van 1,5 jaar volgen. Ik heb zeker affiniteit met kerkelijke kunst. Kom minstens 1x per jaar in het Catharijne Convent.