Tentoonstellingen aanmelden

Kinderboekenmuseum verwerft de illustraties van Charlotte Dematons

  • 3 jaar geleden

Charlotte Dematons heeft haar originele illustraties, inclusief schetsen en voorstudies, overgedragen aan het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum in Den Haag. De in Frankrijk geboren illustratrice is bekend van klassiekers als Nederland, De gele ballon en Grimm. Haar werk wordt in diverse landen uitgegeven en is vele malen bekroond.

Met haar penselen tovert Dematons verhalen op papier. Realistisch, dromerig, sprookjesachtig en vol detail. Ze laat zien dat de lol in de kleine dingen zit, in de gekkigheid van mensen. En wie goed kijkt, ontdekt dat op de achtergrond zich vaak nog een verhaal afspeelt. Ter gelegenheid van de aanwinst, brengt het Kinderboekenmuseum een ode aan Dematons en exposeert een keuze uit haar werk. De tentoonstelling Charlotte Dematons – In beeld neemt je mee in haar wereld dankzij circa 100 originele illustraties uit onder meer De gele ballon, De tuinen van Dorr en Alleen op de wereld. Ook toont het museum tekeningen uit de bestseller Nederland. In dit tekstloze boek voert ze de lezer langs duinen, rivieren, molens en steden. Langs de belangrijkste feiten uit onze geschiedenis, de meest opmerkelijke feesten, de bekende kinderliedjes en kinderboekfiguren en vooral langs de Nederlanders zelf.

De tentoonstelling Charlotte Dematons – In beeld is te zien van 18 januari t/m 11 juni 2018. Ook de voorjaarsvakantie van het Kinderboekenmuseum staat in het teken van Dematons. Het museum brengt deze vakantie diverse inspirerende activiteiten, waaronder exclusieve tekenworkshops door de illustratrice.

Bon: Persbericht Literatuurmuseum
Beeld: Kinderboekenmuseum Nederland (c) CharlotteDematons, Den Haag.


Reageer op Kinderboekenmuseum verwerft de illustraties van Charlotte Dematons

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Uw reactie wordt gepubliceerd onder dit artikel en kan gebruikt worden in het tijdschrift.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Er zijn 2 reacties op Kinderboekenmuseum verwerft de illustraties van Charlotte Dematons
  1. Nienke Vader

    Wat een fijne verrassing, ben fan van Charlotte, evenals kleindochters! Hebben ook de expositie in kasteel Groeneveld gezien en komen zeker naar deze expo! Groet nienke