Tentoonstellingen aanmelden

Kunst om naar uit te kijken

  • 2 jaar geleden

Kunst is voor veel mensen niet zomaar vertier, kunst is een levensbehoefte. Stel dat de musea per 1 juni weer langzaam maar zeker open kunnen, naar welk kunstwerk kijkt u dan het meeste uit?

Welk werk is de afgelopen weken meermalen op uw netvlies verschenen, welk schilderij, beeld of videowerk heeft een groot verlangen opgeroepen? Is dat Rembrandts ontroerende ‘Portret van een oude man’, 1667, uit het Mauritshuis? De hoopvolle ‘Brieflezende vrouw’ van Johannes Vermeer, ca. 1663, uit het Rijksmuseum? Of de twee feestelijke danseressen van Edgar Degas, ca. 1889, uit het Albertinum in Dresden (voor als voorzichtig reizen weer een optie is).

Johannes Vermeer, ‘Brieflezende vrouw’, ca. 1663, Rijksmuseum

Stuur uw eigen favoriet, voorzien van een korte toelichting, uiterlijk zondag 26 april naar museumtijdschrift@museumtijdschrift.nl en wie weet ziet u uw inzending terug op de lezerspagina van Museumtijdschrift 4, vanaf 2 juni in de winkel.
Vermeld daarbij de kunstenaar, de titel en het museum waar uw favoriete post-coronakunstwerk is te zien, en graag uw naam en woonplaats.

Edgar Degas, ‘Twee danseressen’, ca. 1889, Albertinum, Dresden

Uit de binnengekomen berichten maakt de redactie een selectie, waarover niet wordt gecorrespondeerd.

Hoofdbeeld: Rembrandt van Rijn, ‘Portret van een oude man’, 1667, collectie Mauritshuis


Reageer op Kunst om naar uit te kijken

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Uw reactie wordt gepubliceerd onder dit artikel en kan gebruikt worden in het tijdschrift.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Er zijn 2 reacties op Kunst om naar uit te kijken
  1. iNgeborgh van Lonkhuyzen

    ‘De Rotsen van Pourville’ uiteraard dat van begin af mijn lieveling is geweest! Monet is sowieso -naast Turner- mijn favo schilder.
    De zee. Het strand. Dat wat ik nu het meeste mis! En ik ben gek op het kleurgebruik van Monet. Het werk hangt in het mooie RijksmuseumTwenthe. Ik snak er echt naar om het tzt weer terug te zien!

  2. Margriet Kroeze

    Heel graag had ik de tentoonstelling “In the picture” gezien in het van Gogh museum. Met name het portret van Carolus-Duran van John Singer Sargent omdat ik zijn werk aan het bestuderen was en zo graag dit schilderij in het echt van dichtbij had willen bestuderen. Ik had me zo verheugd op deze tentoonstelling!