Tentoonstellingen aanmelden

Zijne Majesteit de Koning opent op dinsdag 24 april ‘Willem’ in het NMM

  • 3 jaar geleden

Zijne Majesteit de Koning opent op dinsdag 24 april ‘Willem’ in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. De tentoonstelling ‘Willem’ geeft een uniek beeld van het leven van de jonge Willem van Oranje en zijn onbekende jaren als militair en veldheer voordat de Tachtigjarige Oorlog of de Nederlandse Opstand uitbrak. Duidelijk wordt hoe hij de leider van de Opstand werd en waarom hij gezien wordt als ‘Vader des Vaderlands’. Aanleiding voor de tentoonstelling is dat het dit jaar 450 jaar geleden is dat de Tachtigjarige oorlog uitbrak.

Topstukken
In de tentoonstelling zijn absolute topstukken uit binnen- en buitenland te zien, zoals de bevelhebbersstaf van Willem van Oranje, die tijdens onderzoek voor deze tentoonstelling is getraceerd. Net als deze staf zijn veel objecten nog nooit eerder voor het (Nederlandse) publiek te zien geweest. Na de openingshandeling krijgt Koning Willem-Alexander een rondleiding door de tentoonstelling. ‘Willem’ is te zien van 25 april t/m 28 oktober 2018.

Nationaal Militair Museum
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven.

Bron: Persbericht Nationaal Militair Museum
Foto: Anne Reitsma Fotografie


Reageer op Zijne Majesteit de Koning opent op dinsdag 24 april ‘Willem’ in het NMM

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Uw reactie wordt gepubliceerd onder dit artikel en kan gebruikt worden in het tijdschrift.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Er zijn 4 reacties op Zijne Majesteit de Koning opent op dinsdag 24 april ‘Willem’ in het NMM
  1. Willemijn Preij

    Het was aardig geweest als het adres van het NMM genoemd was. Ik heb geen idee waar het zich bevindt!