Tentoonstellingen aanmelden

Meteoriet landt in NEMO Science Museum

  • 4 jaar geleden

Vandaag arriveerde een bijzonder pronkstuk in NEMO: een meteoriet van 4,6 miljard jaar oud. De ruimtesteen is vanaf 14 oktober te bewonderen in de nieuwe tentoonstelling Leven in het heelal. Voor de bezoekers van NEMO is deze meteoriet vast het oudste wat ze ooit zullen aanraken. De meteoriet weegt 47 kilo en is in 1958 gevonden in Nantan (China).

Bezoekers kunnen de ruimtesteen, die voornamelijk bestaat uit ijzer, uitgebreid bestuderen en aanraken. “Het is uniek om met je eigen handen een stuk gesteente aan te raken dat vele honderden miljoenen kilometers heeft afgelegd. In de nieuwe tentoonstelling van NEMO kom je erachter hoe deze meteoriet onderdeel uitmaakt van een bijzonder verhaal dat ook over jou gaat. Ons leven op aarde heeft meer raakvlakken met deze ruimtesteen dan je misschien zou denken,” aldus astronaut André Kuipers.

Leven in het heelal
In de tentoonstelling Leven in het heelal ga je mee op ontdekkingsreis: van de verste uithoeken van het heelal tot het ontstaan van jezelf. Je ontdekt wat de allerkleinste deeltjes te maken hebben met de allergrootste fenomenen in de ruimte. De tentoonstelling bevindt zich op Elementa, de derde verdieping van NEMO Science Museum, en is gericht op bezoekers vanaf 12 jaar.

NEMO vernieuwt
De vernieuwde verdieping Elementa is onderdeel van een grondige vernieuwing van alle tentoonstellingsverdiepingen van het museum. Een vernieuwing die mede mogelijk is gemaakt door onze hoofdpartners BankGiro Loterij, BASF en Google. Naast deze hoofdpartners leverden VSBfonds, Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Zabawas een waardevolle bijdrage aan de nieuwe tentoonstelling.

Bron: Persbericht NEMO.
Beeld: 
De meteoriet, vanaf 14 oktober in NEMO. Foto: DigiDaan.


Reageer op Meteoriet landt in NEMO Science Museum

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Uw reactie wordt gepubliceerd onder dit artikel en kan gebruikt worden in het tijdschrift.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.