Tentoonstellingen aanmelden

Museumtijdschrift 1 brengt het zonnetje in huis

 • 1 week geleden

De mooiste bloemstillevens van de zeventiende eeuw, de virtuoze beelden van Jasper de Beijer, op pad naar de veelzijdige kunststad Venlo. Het eerste nummer van het grootste kunsttijdschrift van Nederland brengt het zonnetje in huis.

Het eerste nummer van het grootste kunsttijdschrift van Nederland brengt het zonnetje in huis. Het Mauritshuis viert zijn tweehonderdste verjaardag namelijk met uitbundige boeketten, die nooit verwelken. Weet u dat vooral vrouwelijke schilders uitblonken in deze spektakelstukken?

Onze auteur Anneke van Wolfswinkel trok naar Parijs om de Nederlandse beeldhouwer Mark Brusse te spreken. 84 jaar is hij, en hij gaat nog elke dag met de bus naar zijn atelier. Museum Beelden aan Zee toont een overzicht van zijn beelden, over stilte en andere culturen.

Oud en nieuw komen samen in dit heerlijk optimistische nummer. Met aandacht voor de collectie oude tekenkunst van Helene Kröller-Müller, die toch vooral bekendstaat als verzamelaar van moderne kunst. Een absolute aanrader is het overzicht van de virtuoze fotograaf en tekenaar Jasper de Beijer straks in Museum Rijswijk. Zijn razendknap gemaakte werelden schuren langs schoonheid en ongemakkelijke herinneringen.

Verder onder veel meer: tentoonstellingstips, boeken, Art Rotterdam en de mijmeringen van Pauline Broekema over de theedoek van Kitty van der Mijll Dekker.

Museumtijdschrift 1 laat u genieten van de mooiste tentoonstellingen, ook nu de musea nog even dicht zijn.

Abonnees krijgen het nummer vanzelf op de mat, alle anderen: bestel het nieuwe nummer nu in onze winkel >


Reageer op Museumtijdschrift 1 brengt het zonnetje in huis

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Uw reactie wordt gepubliceerd onder dit artikel en kan gebruikt worden in het tijdschrift.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Er zijn 4 reacties op Museumtijdschrift 1 brengt het zonnetje in huis
 1. Netty

  L.s., ik was in de veronderstelling, dat ik het tijdschrift ook via internet zou kunnen lezen?
  Vergis ik mij daar in?
  Vriendelijke groet, Netty Kerkhof

  • Christien

   Waarom krijgen we niet meer een link toegestuurd waarmee we het blad kunnen downloaden? Om te lezen is een fysiek blad prettiger maar als naslag vind ik het wel ideaal om het digitaal op te kunnen slaan.

   • mm
    Marina de Vries

    Dag Christien, deze link is inderdaad nog niet rondgestuurd, we gaan erachteraan, dank voor het melden! Vrgr Marina de Vries

  • mm
   Marina de Vries

   Beste Netty,
   Als u abonnee bent, krijgt u inderdaad automatisch een link naar het digitale tijdschrift. Blijkbaar is die voor nummer een nog niet gestuurd, we gaan erachteraan!