Tentoonstellingen aanmelden

Nieuw: de lezerspagina

 • 2 jaar geleden

OPROEP | In 2020 start Museumtijdschrift met een nieuwe rubriek: de lezerspagina. Hebt u reacties, vragen of opmerkingen naar aanleiding van het recente nummer? Hebt u een mooie tentoonstelling bezocht of wilt u een andere kunstervaring met ons delen? Stuur dan vóór zondag 1 december een mailbericht met maximaal 100 woorden naar museumtijdschrift@museumtijdschrift.nl onder vermelding van uw naam en telefoonnummer. De redactie maakt een selectie uit de binnengekomen berichten. Wie weet ziet u uw reactie terug in Museumtijdschrift 1 van 2020, vanaf 21 januari in de winkel.


Reageer op Nieuw: de lezerspagina

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Uw reactie wordt gepubliceerd onder dit artikel en kan gebruikt worden in het tijdschrift.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Er zijn 3 reacties op Nieuw: de lezerspagina
 1. Hans Weikamp

  2020 Beethoven 250-jaar.

  Een stortvloed aan informatie en activiteiten over Beethoven zal op ons neerdwalen ter gelegenheid van het 2020 Beethoven 250-jaar.

  Cultuur- en kunstsite CKplus heeft een speciale site samengesteld waarin
  *de biografieën,
  *zijn werken,
  *de activiteiten rondom Beethoven 250 jaar,
  *een aantal filmpjes en
  *achtergrondinformatie
  zeer toegankelijk is opgenomen: http://www.ckplus.nl/beethoven.html

 2. Hans Weikamp

  De TUTORIAL.

  Geregeld zie je bezoekers aan een tentoonstelling verwonderend kijken naar “hoe zit dit nou in elkaar” van het werk. Ook wordt deze verwondering soms afgezet tegen de eigen creatieve uitingen.

  Sinds kort is er een interactieve methode om kennis en informatie over het wordings- en leerproces over te dragen erg in opkomst: de tutorial.

  Cultuur- en kunstsite CKplus heeft een groot aantal tutorials (90) verzameld en op toegankelijke wijze gerubriceerd op http://www.ckplus.nl/creatief.html

 3. andré de nys

  “ Being Touched by an Angel Just Before Birth. “ is de titel van het kunstproject in Sittard.
  De one-liner refereert naar een verhaal uit de Talmoed.
  De engel Lailah kiest een ziel in het paradijs en geeft deze de opdracht om plaats te nemen in een menselijk embryo. Lailah draagt zorg voor het ongeboren kind in de baarmoeder en ze verstrekt de foetus alle kennis en ervaring die door een mens kan verworven worden.
  Vlak vóór de geboorte maant Lailah het kind aan tot stilte. De engel raakt hierbij de bovenlip van het kind aan zodat er een hazenlip ontstaat. Op hetzelfde moment verdwijnt alle wijsheid die het kind verwierf.
  Het is onmiskenbaar dat Sassoon Semah ons wil laten nadenken over het verlies van gezond verstand en de chaos die hierdoor is ontstaan in twintigste eeuwse na-oorlogse wereld.
  ( volledig artikel + foto’s van dedomeinen beschikbaar )