Tentoonstellingen aanmelden

Opening museum ‘Richter van Delden’ op 14 april 2018

  • 4 jaar geleden

Het nieuwe Deldense museum ‘Richter van Delden’ opent op zaterdag 14 april 2018 voor het eerst de deuren, dat laat initiatiefnemer Geert Steinmeijer weten aan nieuwsuitdelden.nl. De miljonair zou zijn collectie met schilderijen van onder anderen Damien Hirst, Frank Stella en Karel Appel eigenlijk al in 2017 tentoonstellen, maar een flinke brand in oktober 2015 zorgde voor vertraging. De opening moest met een jaar worden uitgesteld.

De schade aan het monumentale pand bleek zo groot dat praktisch alle renovatiewerkzaamheden die waren voltooid opnieuw gedaan moesten worden. Inmiddels zijn deze werkzaamheden weer flink gevorderd en verloopt de verbouwing volgens plan.

Bron en beeld: Nieuwsuitdelden.nl


Reageer op Opening museum ‘Richter van Delden’ op 14 april 2018

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Uw reactie wordt gepubliceerd onder dit artikel en kan gebruikt worden in het tijdschrift.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Er zijn 5 reacties op Opening museum ‘Richter van Delden’ op 14 april 2018
  1. Kees Schipper

    In het Twents museum al een aantal malen volop kunnen genieten van Geert Steinmeijers generositeit om delen van zijn collectie aan publiek te tonen. Kijk uit naar zijn museum en het wordt een feest en een succes, zeer zeker.

  2. Theo Zijp

    Nog een Noord Hollander die blij is met een nieuw museum en uitkijkt naar de opening. Veel succes met de afronding na zo’n vervelende start.