Tentoonstellingen aanmelden

Piet Oudolf ontvangt de Singer Prijs 2018

 • 4 jaar geleden

Op zondag 3 juni a.s. ontvangt tuin- en landschapsarchitect Piet Oudolf (1944) de Singer Prijs 2018. Deze oeuvre-prijs van de Vrienden van Singer Laren wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een Nederlandse kunstenaar. De feestelijke gebeurtenis vindt plaats in de door Oudolf ontworpen openbare beeldentuin van Singer Laren, die op dezelfde dag officieel geopend wordt. Gelijktijdig openen in het museum een overzichtstentoonstelling van het werk van Piet Oudolf en de zomertentoonstelling ‘Geschilderde tuinen’. De exposities en de gratis toegankelijke beeldentuin zijn vanaf dinsdag 5 juni open voor publiek.

Tweejaarlijkse prijs voor Nederlandse kunstenaar
De Singer Prijs is een tweejaarlijkse oeuvreprijs voor een hedendaagse Nederlandse kunstenaar. De prijs bestaat uit een tentoonstelling in Singer Laren en de aankoop van een kunstwerk voor de museumcollectie. In 1968 werd de Singer Prijs voor het eerst uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder anderen: M.C. Escher, Charlotte van Pallandt, Constant Nieuwenhuys, Fioen Blaisse, Gerald van der Knaap, Dorothé van Driel, Maria Roosen en Caspar Berger. De Singer Prijs wil zo bijdragen aan de ontwikkeling van de hedendaagse Nederlandse beeldende kunst en sluit aan op het gedachtegoed van kunstverzamelaars Anna en William Singer, de grondleggers van Singer Laren.

Een schilder die de aarde als doek gebruikt
Piet Oudolf behoort wereldwijd tot de toonaangevende tuin- en landschapsontwerpers. Hij is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van ‘The Dutch Wave’, een stroming in de Nederlandse tuincultuur die zich kenmerkt door het gebruik van vaste planten en het spelen met de de seizoenen. Bij de keuze van zijn planten houdt hij vooral rekening met de levenscyclus van een plant, de structuur en het karakter.

Bron: Persbericht Singer Laren
Beeld: Fotograaf J.W. Kaldenbach


Reageer op Piet Oudolf ontvangt de Singer Prijs 2018

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Uw reactie wordt gepubliceerd onder dit artikel en kan gebruikt worden in het tijdschrift.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Er zijn 2 reacties op Piet Oudolf ontvangt de Singer Prijs 2018
 1. Anneke Hoenderdos Warnsveld.

  Jarenlang zwoegen, sappelen, doorgaan, doorbreken en nu oogsten! Gefeliciteerd! Ook aan Anja, kracht op de achtergrond!! Het komt jullie toe!!

 2. Hetty de Groot

  Beste Piet Oudolf,

  Van harte gefeliciteerd met uw prijs. Terecht! Al jaren ben ik een grote bewonderaar van uw prachtige tuin/landschap creaties.

  Hartelijke groet
  Hetty de Groot