Tentoonstellingen aanmelden

Prinses Beatrix bij jubileum De Pont

  • 4 jaar geleden

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is zaterdag 16 september 2017 aanwezig bij de opening van de jubileumexpositie ‘WeerZien‘ in museum De Pont in Tilburg. In het bijzijn van de prinses wordt op het voorterrein van het museum een monumentale sculptuur van de beroemde Britse kunstenaar Anish Kapoor onthuld. Het museum is vereerd de prinses bij de viering van het 25-jarig bestaan te mogen ontvangen.

Kapoors enorme ‘hemelspiegel’ van gepolijst roestvrij staal, komt te staan in een speciaal hiervoor ontworpen tuin. Het ruim zes meter hoge beeld is een geschenk ter ere van het zilveren jubileum van het museum. Het cadeau is mogelijk gemaakt dankzij een samenwerking van de gemeente Tilburg, lokale bedrijven en particulieren, Brabant C, Museum De Pont en de kunstenaar. Tilburg wordt de eerste Nederlandse stad met een monumentale sculptuur van Kapoor in de openbare ruimte.

De Pont viert zijn 25-jarig bestaan met de expositie WeerZien waarin bijzondere kunstwerken, die als bruikleen in een van de vele tentoonstellingen van De Pont te zien zijn geweest, terugkomen. Als logés die opnieuw worden uitgenodigd. Zo geeft de tentoonstelling een bijzondere inkijk in de geschiedenis van De Pont en de ontwikkeling van de collectie. Voor bezoekers van het eerste uur is het een weerzien van iconische kunstwerken die eenmalig in Tilburg te zien waren, voor anderen een kennismaking met kunst die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het museum.

SAVE-THE-DATE!
Vrijdag 6 oktober organiseert Museumtijdschrift i.s.m. De Pont vanwege het jubileum een arrangement … Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijving treft u aan in Museumtijdschrift 6, vanaf 25 augustus verkrijgbaar.

Bron en beeld: Persbericht Museum De Pont 


Reageer op Prinses Beatrix bij jubileum De Pont

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Uw reactie wordt gepubliceerd onder dit artikel en kan gebruikt worden in het tijdschrift.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Er zijn 2 reacties op Prinses Beatrix bij jubileum De Pont
  1. jan ridderbos

    gaat het om de nieuwe kleren van de keizer, i.c. de ex-koningin, of is Kapoor echt de moeite waard? ik vrees dat een grote naam het gewonnen heeft van allerlei Nederlandse kunstenaars, die prima in staat zijn om het voorplein te verfraaien.

  2. gérardine sep

    De jubulileumexpositie “Weerzien” is al een fantastische gebeurtenis tel daarbij op de onthulling van Kapoors sculptuur de “Hemelspiegel” dan trakteer je kunstminnend nederland dan wel europa op een tentoonstelling van wereldformaat.