Tentoonstellingen aanmelden

Rijksmuseum verplicht mondkapjes vanaf woensdag

  • 1 jaar geleden

Vanaf woensdag 30 september zijn bezoekers vanaf 13 jaar van het Rijksmuseum in Amsterdam verplicht om een mondkapje te dragen. Naar aanleiding van de gisteravond aangescherpte maatregelen heeft het museum dit vanochtend besloten. “Veiligheid staat voorop”, zegt een woordvoerder.

Bezoekers worden verzocht zelf een mondkapje mee te nemen. Mochten mensen de eerste dagen onverhoopt geen mondmasker bij zich hebben, dan wordt ter plekke een oplossing gezocht.

Andere Amsterdamse kunstinstellingen en musea in Den Haag, Rotterdam en Eindhoven overleggen momenteel over eventuele nieuwe coronamaatregelen voor museumbezoek, waaronder het verplicht dragen van mondmaskers. 

Inmiddels hebben ook het Van Gogh Museum in Amsterdam en het Philips Museum in Eindhoven bekendgemaakt dat bezoekers een mondkapje moeten dragen. Het Kunstmuseum Den Haag stelt mondkapjes niet verplicht, maar adviseert bezoekers evenals het Mauritshuis in dezelfde stad wel om een mondkapje op te zetten. 

Bron: NOS en Parool
Beeld: Ton Nolles via Flickr


Reageer op Rijksmuseum verplicht mondkapjes vanaf woensdag

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Uw reactie wordt gepubliceerd onder dit artikel en kan gebruikt worden in het tijdschrift.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Er zijn 2 reacties op Rijksmuseum verplicht mondkapjes vanaf woensdag
  1. C.M.Komproe

    Jammer, dat adviezen van deskundigen niet opgevolgd worden.Het gevaar van mondkapjes bestaande uit een zuurstof tekort met als gevolg hersen schade wordt onvoldoende belicht. Tot dat slachtoffers besluiten schade te claimen.

  2. Mevrouw drs.C.M.Komproe

    Mondkapjes kunnen heel schadelijk zijn voor onze gezondheid en veel artsen hebben daarover hun mening gegeven.Kooldioxide stijgt in ons bloed en uiteindelijk kan er hersenschade optreden .