Tentoonstellingen aanmelden

Stedelijk Museum Schiedam wint BankGiro Loterij Museumprijs 2019

  • 3 jaar geleden

De BankGiro Loterij Museumprijs 2019 is gewonnen door Stedelijk Museum Schiedam. Met 39% van de stemmen sleepte het museum de prijs in de wacht, die dit jaar in het teken stond van het ‘Meest Publieksvriendelijke Museum’. Door de prijs te winnen ontvangt het museum in één klap 100.000 euro. Daarmee kan het zijn droom realiseren: een stadsplein vóór het museum, een ontmoetingsplek met geschiedenis en moderne kunst.
Vrijdagmiddag, een dag voor Internationale Museumdag, werden de medewerkers van Stedelijk Museum Schiedam in hun museum verrast door de organisatie van de BankGiro Loterij Museumprijs. De verrassing was live te zien bij het RTL 4- programma 5 Uur Live. De andere twee genomineerden van dit jaar, Museum Rotterdam en het Van Abbemuseum in Eindhoven, eindigden vrijwel gelijk met respectievelijk 30% en 31% van de stemmen.

Museumdroom komt uit
“We hebben mensen enthousiast voor het museum weten te maken en onze bekendheid vergroot”, zegt museumdirecteur Deirdre Carasso. “De campagne illustreerde precies waarvoor we zijn genomineerd; dat we een plek zijn van mensen, gedragen door de stad.”

Gevestigde publieksprijs
De BankGiro Loterij Museumprijs, uitgereikt sinds 1990, is een van de grootste culturele publieksprijzen in Nederland. In totaal werden er dit jaar 75.000 stemmen uitgebracht. Ieder jaar staat een andere categorie centraal. Eerdere winnaars zijn Maritiem Museum Rotterdam (2018), TextielMuseum Tilburg (2017), Nationaal Monument Kamp Vught (2016), Fries Museum in Leeuwarden (2015) en Klok & Peel Museum Asten (2014).

Prins Bernhard Cultuurfonds, BankGiro Loterij en Museumvereniging
De Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging. De prijs is bedoeld om musea die zich weten te onderscheiden te belonen en een breed publiek bij deze musea te betrekken. Meer informatie is te vinden op www.museumprijs.nl.

Beeld: Deirdre Carasso (directeur Stedelijk Museum Schiedam) neemt de cheque ter waarde van 100.000 euro in ontvangst van Adriana Esmeijer (directeur Prins Bernard Cultuurfonds). Fotocredits Roy Beusker Fotografie.


Reageer op Stedelijk Museum Schiedam wint BankGiro Loterij Museumprijs 2019

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Uw reactie wordt gepubliceerd onder dit artikel en kan gebruikt worden in het tijdschrift.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Er is één reactie op Stedelijk Museum Schiedam wint BankGiro Loterij Museumprijs 2019
  1. Leon

    gefeliciteerd. Zeker verdient. Mooi museum. Maar komt het museum nu ook in de Bankgiroloterij vipkaart