Tentoonstellingen aanmelden

Voerman Museum zoekt Voerman

 • 3 jaar geleden

Het Voerman Museum Hattem opent in het najaar 2019 een nieuwe Voerman-tentoonstelling, met als (werk)titel “In Vervoering van Voerman”. Deze kunstenaar, die Hattem uitriep tot zijn paradijs en de stad alleen bij hoge uitzondering verliet, is nu het beroemdst vanwege zijn spectaculaire wolkenluchten boven de IJssel. De expositie wil echter meer bieden dan alleen de ongetemde Hollandse natuur. Voerman was immers ook verdienstelijk schilder van bloemen en stillevens, van het boerenleven te Kampen, de mensen in de Jordaan te Amsterdam of het leven te Antwerpen. Het museum is dan ook op zoek naar werken uit met name zijn vroege periode, werken van voor 1900, waaruit zijn virtuositeit eveneens blijkt. Maar dat is niet alles: graag hoort het museum uw verhaal. Wat doet deze Voerman met u? Wat brengt u in vervoering van Voerman? Het Voerman Museum verzoekt particulieren en eigenaren vriendelijk om contact op te nemen met de organisatoren. Omdat bij deze tentoonstelling een boek zal verschijnen, hoopt het museum eveneens op veel beeldmateriaal in hoge kwaliteit. Reacties bij voorkeur in eerste instantie per email met inbegrip van fotomateriaal en beknopt uw verhaal en/of de herkomst van het werk. E: Directeur Daphne Kampman-Maas (info@voermanmuseumhattem.nl) / Conservator Kristian Kreeft: (conservator@voermanmuseumhattem.nl) | T: 038 4442897

Bron: persbericht Voerman Museum
Beeld: Jan Voerman senior, Gemberpot met Boeddhabeeldje, z. d., aquarel, 40 x 27 cm, Voerman Museum Hattem, Collectie Hudig.


Reageer op Voerman Museum zoekt Voerman

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Uw reactie wordt gepubliceerd onder dit artikel en kan gebruikt worden in het tijdschrift.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Er zijn 3 reacties op Voerman Museum zoekt Voerman
 1. A.A. Geertsema

  Ben in het bezit door nalatenschap van een Voerman: IJssel, spiegelend water, koeien II, en bereid deze voor een tentoonstelling ter beschikking te stellen

 2. F.M.S. Bergmans-Auping

  Ik ben in het bezit van een Voerman schilderij uit de nalatenschap van mijn vader.
  Het betreft :Stilleven met gele rozen” Jan Voerman sr. een aquarel van 29 x 43 cm, ongedateerd.
  Het is moeilijk aan te geven of deze aquarel van voor 1900 stamt.
  Betreffende aquarel is van 27 januari t/m 12 mei 2007 tentoongesteld tijdens de tentoonstelling ” 150 jaar Voerman ” in Museum de Fundatie in Zwolle.
  Wanneer deze aquarel past in de opzet van uw geplande tentoonstelling dan ben ik bereid deze ter beschikking te stellen.
  F.M.S. Bergmans-Auping