Tentoonstellingen aanmelden

Zaterdag 13 april taxatiedag Indische kunst in Westfries Museum

  • 2 jaar geleden

Op zaterdag 13 april is er in het Westfries Museum in Hoorn een taxatiedag voor Indische en Indonesische Kunst. Twee experts op het gebied van Indische Kunst van Venduehuis Den Haag zijn tussen 12.00 en 16.00 uur in de Schutterijzaal van het museum om kunst van bezoekers te taxeren. Het zijn kunstexperts Frans Leidelmeijer en Chris Vellinga.

Frans Leidelmeijer, zelf van Indische komaf, is bij een groot publiek bekend van het populaire televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch. Hij was daaraan meer dan 25 jaar verbonden. Leidelmeijer is  gespecialiseerd in Indische\Indonesische kunst, waaronder Balinese Art Deco beelden. Chris Vellinga is adjunct-directeur van Venduehuis Den Haag en al meer dan dertig jaar geïnteresseerd in Indische en Indonesische schilderkunst.

Maximaal vier voorwerpen
Tijdens de taxatiedag kunnen belangstellenden schilderijen en tekeningen van Nederlands-Indië laten taxeren, maar ook art deco Balinese beelden en yogya zilver. De taxaties zijn gratis. Wel moeten bezoekers een entreebewijs voor het museum kopen. Houders van een museumkaart hebben als altijd gratis toegang. Vanzelfsprekend is het hele museum tijdens de taxatiemiddag toegankelijk voor de deelnemers. Belangstellenden mogen maximaal vier voorwerpen meenemen.

Van te voren foto opsturen
Om de taxaties nog beter te kunnen laten verlopen is het ook mogelijk om van tevoren een foto van het te taxeren werk op te sturen naar Frans Leidelmeijer (f.leidelmeijer@venduehuis.com) of Chris Vellinga (c.vellinga@venduehuis.com). De taxatiedag wordt georganiseerd ter gelegenheid van de tentoonstelling Indisch Palet die tot en met 10 juni in het Westfries Museum is te zien. Op deze tentoonstelling zijn ruim vijftig werken over Indië te zien van bijna twintig toonaangevende kunstenaars. De werken zijn ter beschikking gesteld door kunstverzamelaars Rob Colauto en Yvonne van Peperstraten. Hun collectie wordt algemeen beschouwd als een van de grootste en meest gevarieerde van Nederland.

Bron: persbericht Westfries Museum
Beeld: Chris Vellinga (links) en Frans Leidelmeijer (rechts)


Reageer op Zaterdag 13 april taxatiedag Indische kunst in Westfries Museum

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Uw reactie wordt gepubliceerd onder dit artikel en kan gebruikt worden in het tijdschrift.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.