Tot en met zondag 1 september is de tentoonstelling ’10 Schilders van de Veluwezoom – en hun streken’ te bezichtigen. Deze tentoonstelling is samengesteld door onze restaurator Hugo Schooneveld en zijn restauratieteam.Van hun hand verscheen tevens de gelijknamige brochure met uitleg over de wijze van tentoonstellen en de werken zelf. Hieronder een gedeelte uit de inleiding:

‘Voor deze tentoonstelling zijn tien schilders uitgekozen die allen een langere tijd aan de Veluwezoom gewoond en gewerkt hebben en een grote bekendheid genieten in deze regio. Er is uitgegaan van een ruime aanwezigheid van werken in de collectie van Museum Veluwezoom, aangevuld met werk uit de nalatenschap van verzamelaar Pim Kwak (1939-2021), beheerd door de Stichting CultuRe, en een paar bruiklenen. De presentatie is anders dan u doorgaans in ons museum aantreft: de werken zijn niet lineair opgehangen maar gegroepeerd boven elkaar, de z.g. kabinet-opstelling. De muren van de Veluwezoomzaal zijn rondom behangen met ‘wolken’ van de tien schilders. De schilderijen zijn geselecteerd op basis van onder andere het aantal in onze collectie aangetroffen werken, die een reflectie zijn van de populariteit onder de lokale bevolking.
De (nog steeds) prachtige en gevarieerde omgeving van Oosterbeek en Renkum werd door iedere schilder op eigen wijze waargenomen en afgebeeld. Door deze wijze van presenteren kunt u de verschillen tussen de schilders beoordelen en proberen elk op zijn eigen merites te waarderen en beoordelen.’

De brochure is te koop à € 5,00 bij de surveillant in de Veluwezoomzaal van ons museum.