Grafiek is aan het einde van de negentiende eeuw tot medio twintigste eeuw immens populair. Het was een geaccepteerde kunstvorm en voor iedereen betaalbaar. Ter verfraaiing van eigen huis en haard werden met name etsen en litho’s aangeschaft. Het is dus niet zo gek dat er veel grafiek werd gemaakt, ook in Veere, of misschien juist in Veere? De productie was opvallend hoog, zeker wanneer je deze vergelijkt met die in het nabijgelegen Domburg.

Een aantal Veeristen nam hun talent als graficus mee naar Veere, anderen ontwikkelden zich verder in grafische technieken -wellicht geïnspireerd door de andere aanwezige grafici.

De interesse voor grafische kunst is sinds de jaren 1950 flink afgenomen, de prachtigste verfijnde werken liggen vaak ongezien in depot.

Met de tentoonstelling 100 jaar Veere in grafiek geeft Museum Veere een herwaardering aan deze kunstvorm. Met als belangrijkste Veerse kunstenaars: Walter Vaes, Dirk van Gelder, Rudolf Schönberg, Louis Heymans en Wim Vaarzon Morel jr.

Aan de hand van meer dan tachtig werken laat deze expositie zien wat er in Veere tijdens de twintigste eeuw aan grafische kunst is vervaardigd.